Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hac kuraları ertelendi mi? DİYANET DUYURDU: 2023 Hac kuraları çekildi mi ve ne zaman çekilecek, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?
        1

        İslam dininine göre farz olan Hac ibadetini getirmek isteyen maddi durumu ve sağlığı yerinde olan Müslüman vatandaşlarımız ön kayıtlarını 5-31 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirmişti. Hac kuraları için geri sayım başlamışken Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından Diyanet, Hac kuralarının ertelendiğini duyurdu. Açıklamanın ardından Hac kuraları ne zamana ertelendi? sorusu gündeme geldi. İşte Hac kuralarının çekileceği tarihe ilişkin ayrıntılar...

        2

        2023 HAC KURALARI ERTELENDİ!

        Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Şubat 2023 tarihinde çekilmesi planlanan Hac kuralarını yaşanan deprem nedeniyle ileri bir tarihe erteledi.

        Açıklamada, "15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir." ifadelerine yer verildi.

        3

        DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF. DR. ALİ ERBAŞ AÇIKLADI!

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 15 Şubat 2023 tarihinde çekilmesi planlanan Hac kuralarını yaşanan deprem nedeniyle ileri bir tarihe ertelediklerini duyurdu.

        4

        ÖN KAYIT ÜCRETİ 250 TL OLARAK BELİRLENDİ

        Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve tüm il ve ilçe müftülüklerinden bilgi alınabiliyor. Hac ön Kayıt ücretİ ilk kez kayı yaptıracaklar için 250 TL olarak belirlendi.

        5

        "83 BİN 430 KİŞİ AĞIRLANACAK"

        Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hac kontenjanında salgın öncesine dönüldüğünü açıkladı. Erbaş, "65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız." dedi.

        6

        2023 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

        Hac ücretleri için detaylı bilgiye Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezlerinden ulaşabilirsiniz.

        Ortalama fiyatlar ise şu şekilde;

        Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan'ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.