Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi son anda duyurdu: Bu akşamki yarışma neden yok? Hadi ipucu 3 Ocak: Pokemon eğiticisi kimdir?

        Hadi ipucu sorusu bu akşam için "Pokemon eğiticisi kimdir?" şeklinde açıklanmıştı. Ancak Hadi ekibinin Instagram üzerinden son anda yaptığı açıklamayla bu akşam saat 20.30'da başlayacak Hadi yarışması iptal edildi. Hadi'nin bu akşamki yarışmasında ödül 10.000 TL idi.İşte Hadi ekibinin yaptığı açıklama...

        HADİ 3 OCAK 20.30 YARIŞMASI İPTAL EDİLDİ

        Sevgili hadiciler,

        Bugünkü 20:30 yarışmamız teknik geliştirmeler nedeniyle iptal olmuştur. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

        https://www.instagram.com/p/BsLemCVAdbN/

        HADİ İPUCU CEVABI

        3 Ocak Hadi ipucu: Pokemon eğiticisi olmak isteyen çizgi karakterinin adı Ash Ketchum'dur.

        HADİ JOKER KODU

        REKLAM

        Hadi joker kodu yayınlanmamıştır

        HADİ İPUCU SORUSU: ASH KETCHUM HAKKINDA

        Ash Ketchum, Pokémon animesinin baş karakteridir. 1997'de ilk defa Japon ekranlarında yayınlanmış olan Seni Seçtim, Pokémon! adlı ilk bölümde de belirttiği üzere, memleketi Pallet Kasabası'nı, en büyük hayali Pokémon ustası olmak uğruna terk etmiş, yanında yalnızca Pikachu ile uzun soluklu bir serüvene başlamıştır. İlerleyen süreçte edindiği yol arkadaşları ve yakaladığı yeni Pokémon'ları ile yolculuğunda birbirinden farklı maceralara imza atmıştır. Güncel olarak Ash, 6 farklı bölgede 7 farklı Pokémon Ligi'ne katılmış, sayısız turnuvalarda yer almış, şu anda Alola bölgesinde eğitim görmektedir.

        Ash'in Japonca adı Satoshi, Pokémon'un yaratıcısı olan Satoshi Tajiri'den gelmektedir. İngilizce soyadı, serinin ve ana seri oyunların sloganı olan "Gotta catch 'em all!" (Türkçe: Hepsini yakala) kalıbına yapılan kelime oyunundan gelmektedir. Farklı dublajlarda Sacha Ketchum (Fransa), Han Jiu (Kore), Askur Ketchum (İzlanda, sadece altyazılarda), Ali (Endonezya, yalnızca Kanto bölgesinde geçen bölümlerde), Ešas Kečiumas (Litvanya) olarak da geçmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ