Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu cevabı 5 Nisan: Dünya Saati'ni düzenleyen Sivil Toplum Kuruluşu'nun adı nedir? 12.30 Hadi

        Hadi ipucu 5 Nisan sorusu yayınlandı. Hadi ipucu sorusu olarak; Dünya Saati'ni düzenleyen Sivil Toplum Kuruluşu'nun adı nedir? sorusu hadi yarışmacılarına yöneltildi. Bugün saat 12.30'da oynanacak hadi ipucu yarışmasına sayılı dakikalar kaldı. İşte, Hadi ipucu 5 Nisan sorusu ve cevabı...

        HADİ İPUCU SORUSU 5 NİSAN

        Hadi resmi instagram adresi üzerinden ipucuyu yayınlandı. Yapılan duyuru ise:

        Hadi İpucu bu akşam saat12.30'de

        Ödül ise;10.000 TL

        HADİ İPUCU SORUSU 5 NİSANCEVABI:DÜNYA DOĞAYI KORUMA VAKFI (WWF)

        Dünya Doğayı Koruma Vakfı(World Wide Fund for Natureya da kısacaWWF), doğanın zarar görmesini durdurmayı ve verilen zararları onarmayı amaçlayan uluslararası birsivil toplum kuruluşudur.1961'deWorld Wildlife Fund(DünyaDoğal YaşamıKoruma Vakfı) olarak kurulan kuruluş, genişleyen çalışma alanıyla adını şimdiki haline değiştirmiştir. AncakKuzey Amerikaülkeleri hala eski halini kullanmaktadır.

        WWF, dünya çapında desteklediği 2000 koruma projesi ve 4000'e yakın çalışanıyla dünyanın en büyük çevre kuruluşu konumundadır. Projelerini 100'ü aşkın ülkede, iklim değişikliği, ormanlar, tatlısular, denizler, türler ve sürdürülebilirlik ana başlıkları altında gerçekleştirmektedir.

        WWF'nin temel amacı, dünyanın doğal ortamının bozulmasını durdurmak ve insanın doğayla uyumlu bir şekilde yaşadığı bir gelecek oluşturmaktır.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ