Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hadi ipucu 15 Mart: Avrupa Leylek Köyü hangi ilimizdedir? Hadi ipucu sorusu ve cevabı burada...

        15 Mart Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi 12.30 yarışması için ipucu sorusunu Instagram hesabından yayınlandı. "Bugünkü ipucumuz Uluabat Gölü'nün kenarında yer alan şirin bir köy hakkında sevgili hadiciler. Burası Türkiye'de leylek gözlemi yapılan ilk ve tek köy olduğu için 2011 yılında Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından Avrupa Leylek Köyü seçilmiş. Bu köyün hangi illimize bağlı olduğuna dair bir bilginiz var mı?" diye soruldu. Hadi 12.30'da yayınlanacak olan yarışmasında tüm soruları bilen takipçilerine 10.000 TL değerindeki ödülü takipçileri arasında bölüştürecek.

        HADİ İPUCU CEVABI

        Hadi 12.30 ipucu detayları...

        REKLAM

        15 Mart Hadi ipucu sorusu cevabı: BURSA / Eskikaraağaç

        HADİ İPUCU SORUSU: AVRUPA LEYLEK KÖYÜ

        Eskikaraağaç veya Karaağaç Köyü olarak da bilinen köy Bursa Karacabey’e bağlı Uluabat Gölü‘nün (Apolyont Gölü) kenarında yer alan şirin bir köy. Tarihte köyün bir tarafında Türklerin diğer tarafında ise Rumların birlikte yaşadığı söyleniyor. Köy nüfusu mübadele sonrasında azalmış. Şimdilerde köyde 50-60 hane ve yaklaşık 300 kişi yaşıyor... Köy en çok leylekleri ile ünlü. Her yıl bahar aylarında buraya leylekler göç ediyor ve havalar soğuyana kadar burada kalıyorlar. Son dönemde köye Leylek Köyü de denilmekte... Köy halkı leylekler onusunda oldukça duyarlı. Leylekler için özel yuva bölgeleri yapılıyor ve leylekler koruma altında yaşamlarını sürdürüyor. Köy 2011 yılında Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından Avrupa Leylek Köyü seçilerek, Avrupa’nın leylek köyleri ağının Türkiye’deki tek temsilcisi oluyor. Türkiye’de de leylek gözlemi yapılan ilk ve tek köy. Köyde yaban hayatı gözlemlemek için bir gözlem kulesi ve gözlem evi mevcut. Eskikaraağaç Köyü’nde her yıl 'Leylek Festivali' de düzenleniyor. Festival kapsamında konserler ve fener alayı düzenleniyor. Köylüler geçimlerini sağlamak için balıkçılıkla uğraşsa da son dönemde turizm pastasından da payını alıyor.

        Nasıl Gidilir? Bursa şehir merkezine 38 kilometre mesafedeki Eskikaraağaç köyüne, Bursa-İzmir karayolundan ulaşılır. Yol ayrımından sola dönen yol 3 kilometre sonra Uluabat gölü kıyısındaki köye ulaşır.

        15 MART HADİ İPUCU SORUSU CEVABI YAYINLANMIŞTIR. JOKER KODU İSE ÖDÜLLERİNENBÜYÜĞÜ

        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ