Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hadise'den son dakika hastalık açıklaması: Koronayı atlattım ama
        1

        Hadise, takipçileri için vlog çekti. Geçtiğimiz aylarda koronavirüse yakalanan ünlü şarkıcı, hastalık sürecinde yaşadıklarını da ilk kez anlattı.

        Korona endişesinin kendisinde anksiyete (kaygı bozukluğu) hastalığına yol açtığını söyleyen sanatçı, "Benim için zor bir süreçti. Hastanelik olmadım. Bu süreci daha zor durumda hastanelerde geçiren insanları görünce şükrettim." dedi.

        2

        Hadise ayrıca, "İki hafta kendi evimde tek başıma kaldım. Dört hafta boyunca öksürdüm. Başım çok fena ağrıdı. Kusmalarım çok oldu. 5. günümde tat ve koku almamaya başladım. Asıl beni mahveden korku oldu. Televizyonlarda sürekli izlediğimiz o kötü görüntüler beni panikletti. Endişeden anksiyete oldum. Öksürük geçmiyor. Acaba sesimi etkileyecek mi, şarkı söyleyebilecek miyim? şeklinde kafamda deli sorular vardı. Neyse ki koronayı atlattım. Ama anksiyete kaldı." ifadelerini kullandı.

        3

        ANKSİYETE (KAYGI BOZUKLUĞU) NEDİR?

        Anksiyete veya endişe; hoş olmayan bir iç çatışma durumu ile karakterize edilen, sıklıkla ileri geri ilerleme gibi sinirsel davranışların eşlik ettiği bir duygu. Duygusal açıdan ise korku ve panik hissine neden olur. Kişi her şeyi olabilecek en olumsuz yönüyle ele alır, moral seviyesi en alt düzeydedir. Davranışsal olarak ise birey, anksiyetenin kaynağından kaçma eğilimi gösterir.

        4

        Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan koronavirüs hayatı felç etti. Dünyayı korkuya boğan küresel pandemide tablo ağırlaşıyor. Vaka sayısı gün geçtikçe artıyor. Virüs, ünlüler dünyasından da pek çok kişiye bulaştı. Virüsü yenenler olduğu gibi, virüs nedeniyle hayatını kaybedenler de oldu.

        5

        OKAN KARACAN

        Okan Karacan, Instagram hesabından koronavirüse yakalandığını duyurdu. 44 yaşındaki Karacan, "Maalesef testim pozitif. Bundan sonraki süreç hastanede geçecek. Genel olarak kendimi iyi hissediyorum ama gerçekten ağır bir durum. Allah herkesin yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

        6

        HALDUN DORMEN

        Usta oyuncu Haldun Dormen, geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalandığını duyurmuştu. Testi pozitif çıkan 92 yaşındaki Dormen, son sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Instagram hesabından paylaşımda bulunan Haldun Dormen, "Sağlığıma tekrar kavuşuyorum" ifadelerini kullandı.

        7

        IRMAK ÜNAL

        Irmak Ünal ise virüsü telefondan kaptığını söyledi. Ünlü oyuncu, "Virüsün bulaştığı ortam bir arkadaşımın evinde kahve sohbetidir. Ancak şu detay fark yarattı, telefonumu eline aldı ve uzun süre onda kaldı. Sonrasından da ben telefonda görüşme yaptım. Bunun virüsün bulaşmasında çok büyük etken olduğunu düşünüyorum. O gün 2 arkadaşıma daha bulaştı ama ben ağır geçirdim” dedi.

        8

        SEDA BAKAN

        Seda Bakan, geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüse yakalandığını duyurdu. Ünlü oyuncu yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz Covid test sonucum pozitifim çıktı. Şu anda grip dışında kendimi kötü hissetmiyorum. Ailemin diğer üyeleri ve bebeğimiz çok iyi şükürler olsun. İnşallah fazla zarar görmeden atlatırız" dedi. Bakan, kısa bir süre sonra ise hastalığı atlattığını açıkladı.

        9

        İREM DERİCİ

        Oyuncu İrem Derici, koronavirüse yakalandığını sosyal medya hesabından duyurdu. Derici, test sonucunu "Senin Hastan" şarkısı eşliğinde paylaştı. Derici, kısa sürede virüsü yendi.

        10

        TİMUÇİN ESEN

        Usta oyuncu Timuçin Esen de koronavirüse yakalandı. Aile fertlerinin virüse yakalanmasın ardından test yaptıran Timuçin Esen'in test sonucu pozitif çıktı. Evinde tedavi gören oyuncu hastalığı atlattı. Esen, Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs için çektiği kamu spotunda rol almıştı.

        11

        CEYLAN ERTEM

        Ceylan Ertem, koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Ertem, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İnanılmaz bir koruma, kollama içinde de olsam, ne yazık ki Covid-19 test sonucum pozitif çıktı dostlar" dedi. Ertem virüsü evinde atlattı.

        12

        EGE

        Gerçek adı Levent Ak olan sanatçı Ege, koronavirüse yakalandı. Ege, kötü haberi Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. 51 yaşındaki şarkıcı, "Geçtiğimiz günlerde yaptırmış olduğum Covid test sonucum maalesef 'pozitif' çıktı. Şu anda gribal etkilerin dışında, kendimi kötü hissetmiyorum. Umarım böyle devam eder" dedi.

        13

        BİROL NAMOĞLU

        Ünlü müzisyen Birol Namoğlu koronavirüse yakalandığını Instagram hesabından açıkladı. Namoğlu, "Yaptırdığım test sonrası Covid-19'a yakalandığımı öğrendim. Şimdilik hafif ağrılar ile devam ediyor. Az önce filyasyon ekibi geldi, ilaçları bıraktılar. İzoleyim. Tüm hastaların bir an evvel iyileşmesini umuyorum. Aylardır dikkat eden biri olarak bir şekilde enfekte oldum. Kendinize dikkat edin." ifadelerini kullandı.

        14

        NİLGÜN BELGÜN

        Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Nilgün Belgün'ün (67),Covid-19'a yakalandığı ortaya çıkmıştı. Annesi Nilgün Belgün'ün sağlık durumu hakkında konuşan Oylum Seçin, "Annemin Covid-19 testi pozitif çıktı. Durumu kötü değil. Dualarınızı eksik etmeyin" ifadelerini kullandı. Belgün, geçtiğimiz günlerde virüsü yendi.

        15

        ŞENER ŞEN

        Usta oyuncu Şener Şen, geçtiğimiz ay koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Tedavisi tamamlanan Şen taburcu oldu.

        16

        GÜLBEN ERGEN

        Gülben Ergen de Covid-19'a yakalanan isimlerden biri oldu. Ergen, "Anneme geçirmekten çok korktum ama çok şükür atlattım" dedi.

        17

        ESER YENENLER

        Test sonucu pozitif çıkan başka bir ünlü ise komedyen ve oyuncu Eser Yenenler. Eşi ikinci çocuğuna hamile olan bir çocuk babası Yenenler'in İstanbul'daki evinde gördüğü tedavi sonucunda koronayı yendi.

        18

        OĞUZHAN KOÇ

        Oyuncu ve şarkıcı Oğuzhan Koç, koronavirüse yakalandı. Koç, virüsü hafif geçirdi ve evinde gördüğü tedavi sonrasında atlattı.

        19

        REYNMEN

        Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Reynmen, koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Gerçek ismi Yusuf Aktaş olan Reynmen sosyal medya hesabından, “Yakın zamanda temasa geçtiğim herkes dikkatli olursa sevinirim” dedi. Reynmen'in daha sonraki testi ise negatife döndü.

        20

        ZÜLFÜ LİVANELİ

        Sanatçı Zülfü Livaneli de koronavirüsü yendi. Livaneli, "25 Şubat'ta eşim ve kızımla üç ayrı etkinlik için New York'a gittik. Bunlardan ikisi, Rumi Suite konserleri, Serenad kitabımın İngilizce baskısıyla ilgili düzenlenen bir toplantı, öteki de Columbia Üniversitesi'nde bir söyleşiydi. Kitap toplantısında yaklaşık yüz Amerikalı ve Türk vardı. Columbia'da da salon tamamen doluydu. Bu iki toplantıdan birinde koronavirüs kapmış olmalıyız" dedi.

        21

        TURKAN KAYA

        'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde canlandırdığı 'Ordinaryüs' karakteriyle tanınan 69 yaşındaki Turhan Kaya, koronavirüs nedeniyle vefat etti.

        22

        HALİL KOMUOVA

        Malatya’da çekimleri süren ‘Zalo’ isimli sinema filminin oyuncularından Halil Kumova’nın ani ölümünden sonra yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

        23

        ORHAN KURAL

        Çevre bilinci ve gezi tutkusuyla da bilinen Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybetti.

        24

        BRYAN CRANSTON

        Breaking Bad dizisinin yıldızı Bryan Cranston koronavirüse yakalandığını ve tedavi sonucu Covid-19’u yendiğini belirterek, araştırmalar için plazma bağışında bulunduğunu söyledi.

        25

        IDRIS ELBA

        Koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinaya giren İngiliz oyuncu Idris Elba hastalığı atlattığını açıkladı.

        26

        TILL LINDEMANN

        Rammstein grubunun solisti Till Lindemann'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı açıklandı. 57 yaşındaki müzisyenin yoğun bakımda karantinaya alındığı belirtildi. Ünlü müzisyenin durumunun şu an daha iyi olduğu ve hayati tehlikeyi atlattığı da aktarıldı.

        27

        ITZIAR ITUNO

        La Casa De Papel dizisinde Müfettiş Raquel Murillo karakterini canlandıran Itziar Ituno, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

        28

        TOM HANKS

        Oscar ödüllü aktör Tom Hanks koronavirüse yakalanan ilk ünlü isimlerden. Hanks, eşi Rita Wilson ile koronayı yendi.

        29

        ROBERT PATTINSON

        Alacakaranlık (The Twilight) serisinde canlandırdığı Edward Cullen rolüyle kariyerinde zirve yapan Robert Pattinson'ın Covid-19 testi pozitif çıktı. Virüsü yenen 34 yaşındaki oyuncu, Batman filmiyle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

        30

        JOHN PRINE

        ABD’de country müziğin efsanevi isimlerinden John Prine koronaya yenildi.

        31

        ANDREW JACK

        Star Wars filmiyle hafızalara kazınan Andrew Jack, 76 yaşında koronavirüsten hayatını kaybetti. Daha önce koronavirüs testi pozitif çıkan İngiliz oyuncu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        32

        MANU DIBANGO

        Dünyaca ünlü Kamerunlu cazcı Manu Dibango, 86 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

        33


        SOUMITRA CHATTERJEE

        85 yaşındaki dünyaca ünlü efsanevi Hint oyuncu Soumitra Chatterjee koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.