Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Haftanın Kitapları
        1

        BEDEN: BİR KULLANICI KILAVUZU
        (Bill Bryson)

        Ünlü kitabı Hemen Her Şeyin Kısa Tarihi ile bilimi anlaşılır ve eğlenceli kılmakta çıtayı oldukça yükseklere çeken, çağımızın en büyük anlatıcılarından Bill Bryson, şimdi insan bedeninin işleyişine, kendini iyileştirme konusundaki olağanüstü becerilerine odaklanıyor. Domingo Yayınevi tarafında okurla buluşturulan Beden: Bir Kullanıcı Kılavuzu, işgal ettiğimiz alana, varoluşunuzun barındırdığı dehaya tekrar tekrar şaşırmanızı sağlayacak bir kitap.

        2

        YILDIZ TOZU
        (Neil Gaiman)

        Adını ötesindeki gizemli topraklardan kendilerini ayıran koca taş duvardan alan Duvar Köyü'nde hayat sakin bir şekilde ilerliyordu. Gel zaman git zaman, köyde yaşayan genç Tristran Thorn, kalbini güzel ve soğuk Victoria Forester'a kaptırdı. Tristran'ın Victoria'nın kalbini kazanmak için Duvar'ın ötesine düşen bir kayan yıldızı getirmesi gerekecekti. İthaki Yayınları'ndan çıkan ve mizah, sihir, macera ve romantizmle harmanlanmış bir peri masalı olan Yıldız Tozu, Neil Gaiman'ın cesur, zarif, sınırsız hayal gücünü gösteren, zamansız bir eser.

        3

        KATI OLMAYAN ŞEYLER
        (Nilüfer Altunkaya)

        Yalnızca çocukların bildikleri bir lisan var. Yalın, sahici, ürkütücü bir lisan. Her şeyi olduğu gibi söyleyen, yamasız, süssüz, hatta çıplak. Sadece konuşmuyorlar üstelik onunla, bakıp görmeyi, dinleyip anlamayı da beceriyorlar. Bazısı büyür büyümez unutuyor bu lisanı, bazısı hiç çıkarmıyor aklından. Nilüfer Altunkaya, yalnızca çocukların konuştuğu tertemiz bir lisan sunuyor bize. Olanı allayıp pullamadan, saf gerçekliğiyle gösteriyor okura.

        4

        OLMAYANLAR MABEDİ
        (Baki Can Ediboğlu)

        Başarılı ve kendine has üsluba sahip yazar Baki Can Ediboğlu’nun üçüncü romanı “Olamayanların Mabedi”, Mistik bir yolculukta hakikatin arayışına uzanan ve bilinçaltının derinliklerine inen roman okuyuculara kendi mabetlerinin neresi olduğunu da sorgulatıyor. Olamayanların Mabedi, aynı zamanda Türkiye’nin en genç yayınevlerinden Doğan Solibri’nin de ilk romanı olma özelliğini taşıyor.

        5

        SAYILAR VE TÜRÜMÜZE KATKILARI
        (Caleb Everett)

        Çocukluğunu Amazonlardaki yerli kabileler arasında geçiren dilbilimci antropolog Caleb Everett ödüllü çalışması Sayılar ve Türümüze Katkıları’nda bu dönüşümün kapsamını ortaya koyuyor, farklı kültürlerin sayılarla ilişkisini ve sayıların insan zihnini, davranış ve kültürleri nasıl şekillendirdiğini incelikle ele alıyor. Kollektif Kitap'tan çıkan kitap, arkaik sayı sistemleri, yerli kabilelerin farklı sayma uygulamaları, insanlarla diğer hayvanların sayısal becerileri ve bu becerilerin nörobiyolojik kökenlerini ufuk açıcı örneklerle açıklıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ