Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Edebiyat Haftanın Kitapları
        1

        LENINGRAD: KUŞATILMIŞ BİR ŞEHRİN TRAJEDİSİ 1941-1944
        (Anna Reid)

        Gazeteci ve yazar Anna Reid’in kaleme aldığı “Leningrad: Kuşatılmış Bir Şehrin Trajedisi 1941-1944” adlı kitabıVakıfBank Kültür Yayınları tarafından Türkiye'de ilk kez okurla buluşturuluyor. Reid, kitapta 2. Dünya Savaşı sırasındaki en kanlı kuşatmalardan biri olan ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği Leningrad’ın hikâyesini kuşatmadan sağ kalanların anlatımlarını, günlükleri ve hükümet kayıtlarını kullanarak onlarca yıllık Sovyetler Birliği propagandalarını çürütüyor.

        2

        BÜYÜK BİR AŞK HİKAYESİ
        (Susanna Tamaro)

        İtalyan yazar Susanna Tamaro yeni romanı 'Büyük Bir Aşk Hikayesi'nde denizlerin, rüzgârların ve yağmurların bir araya getirdiği; zamanın savurduğu ve birleştirdiği iki insan: Edith ve Andrea'nın öyküsünü anlatıyor. Can Yayınları'ndan çıkan romanda Tamaro, okuru hayat, aşk, sevgi, keder, kader, yas ve kayıp gibi insanlığın en temel meseleleri ve kaygıları hakkında birlikte düşünmeye davet ederken kadın erkek ilişkisinin, ebeveyn çocuk ilişkisinin, ışık ile karanlığın, gerçek ve belirsizliğin sınırlarında geziniyor.

        3

        JAPON MİTOLOJİSİ
        (Masaharu Anesaki)

        Evrenin ve insanın kökeni, doğayla ilişkili hikayeler, yaşamla ölüm, insanın çevresiyle ilişkisi gibi pek çok konuya eğilen Japon mitolojisi, zengin coğrafyasına dayanan köklerini Budizmle daha da zenginleştirmiş, yüzyıllar boyunca tüm dünyanın ilgisini üzerine çekmiştir. Japon kültürü alanında çok önemli bir araştırmacı olan Masaharu Anesaki'nin Japon mitolojisini bütün yönleriyle ele aldığı bu kitap, hem araştırmacılar hem de mitoloji meraklıları için geniş kapsamlı bir kaynak niteliğinde.

        4

        KUANTUM EVRENİNİN GİZEMİ
        (Thibault Damour-Mathieu Burniat)

        Albert Einstein Madalyalı fizikçi Thibault Damour ile ünlü grafik roman çizeri Mathieu Burniat’ın Fransa’da çoksatanlar listesine giren ve pek çok dile çevrilen bilim grafik romanı Kuantum Evreninin Gizemi'ni Burçak Targaç’ın çevirisiyle okurla buluştu. Domingo Yayınları'ndan çıkan kitap, Max Planck ile krep atıştırıp Einstein ile atomları çekiştireceğimiz, Prens Louis de Broglie’yi malikânesinde ziyaret edip Heligoland Adası’nda Heisenberg’in efkârına ortak olacağımız eğlenceli bir yolculuk vadediyor okuruna.

        5

        MARX OKUMAK
        (Slavoj Žižek-Frank Ruda-Agon Hamza)

        Bu kitapta sunulan felsefi okuma, Marx ile Platon, Descartes ve Hegel arasında üretken olabilecek kısa devreler sunmak üzere şekilleniyor. Günümüzün önemli Marksist düşünürlerinden Žižek, Ruda ve Hamza, cesur bir felsefi hamleyle Marx’ı yeni bir özgürleşme siyasetine zemin sunabilecek tarzda yeniden yorumluyorlar. Sonuçta, parçacık fiziğinden güncel siyasi eğilimlere uzanan bir turla kapitalizmin içinde bulunduğu krize farklı bir yaklaşım getiren muhayyel, yaratıcı ve deneysel bir okuma çıkıyor.

        6

        ANNE-BABAYI İSTİSMAR - TALEPKAR VE ÖFKELİ GENÇLER
        (Prof. Dr. Üstün Dökmen)

        Aile evini bir türlü terk edemeyen, anne-babalarıyla birlikte bir hayat sürmeye devam eden 30 yaş ve üstü yetişkin çocukları sorumluluklarıyla yüzleştiren kitabında Prof. Dr. Üstün Dökmen, ebeveynlere ise “Yetişkin çocuğunuz tarafından istismar edildiğinizin farkında mısınız?” sorusunu soruyor. Epsilon etiketiyle okurla buluşan ve önemli metaforların da yer aldığı kitapta Dökmen, göz ardı edilen gerçekleriyle anne-babanın istismar edilmesi konusunu etkili bir anlatımla gün yüzüne çıkıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ