Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari Valiliği ve İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitler için mevlit okutuldu.

        Kent merkezindeki Hacı Sait Camisi'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit programı düzenlendi. Programa Vali Cüneyit Orhan Toprak, vali yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, polis ve vatandaşlar katıldı.

        İl Müftüsü Faruk Gürbüz, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirterek, "Şehitlerimiz bu vatan, bu millet, bu devlet için seve seve toprağa düştü. Şehitlerin makamı çok yüksek. Hepsine minnet borçluyuz" dedi.

        Kur'anı Kerim ve ilahilerin okunduğu programda, 15 Temmuz şehitleri ve diğer tüm şehitler için mevlit okutuldu, dualar edildi.

        Ardından Gürbüz, kentte bulunan birçok cami ve Kur’an kursunda okunan Kur’anı Kerimler için hatim duası yaparken, programın sonunda toplum destekli polislerce vatandaşlara lokum ve gül suyu ikram edildi.

        Programdan sonra Vali Toprak ve beraberindekiler, belediye önünde kurulan 15 Temmuz gecesinde çekilen fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirerek sergiyi gezdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler