Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAKKARİ´nin Yüksekova ilçesinde, yapımı tamamlanan Dilimli Barajı´nda sular altında kalacak olan 5 köy yolu ve Edendere karayolu için yeni yol güzergahı belirlenerek çalışmalara başlandı. Yapımı devam eden yolun, önümüzdeki günlerde hizmete gireceği belirtildi.

        Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımına başlanan Dilimli Baraj'nda sular altında kalacak olan 5 köy ve Esendere karayolu için yeni yol güzergahı tespit edildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından 3 ay önce ihale edilen yeni yol güzergahlarının yapımını üstelenen firma tarafından çalışmalarına başlandı. Kısa  süre önce yapımına başlanan 6,5 kilometrelik yol ve tünelin önümüzdeki günlerde bitirilerek, hizmete açılması bekleniyor. 

        Yol çalışmalarını yürütülen şirketin saha mühendisi Muhacir Gezen, yolun  ve tünelin bitme aşamasına geldiğini ve önümüzdeki günlerde tamamlayarak teslim edeceklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler