Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde inşaat işçiliği ve çobanlık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Şerif Karahan, evinin önünde eksi 25 dereceye varan soğuk havada kardan F35 savaş uçağı yaptı.

        İlçenin Yeni Mahallesi’nde yaşayan ve milli üretime destek amaçlı 30 metre uzunluğundaki F35 savaş uçağını tek başına 23 günde yapan Karahan, daha önce de helikopter, ev ve değişik figürler yaparak ilçede popüler hale gelmişti. Her sene olduğu gibi bu sene de tüm imkanlarını kullanarak F35 savaş uçağı için gerekli tüm malzemeleri alan Karahan, evinin önünde 23 günlük bir uğraşın ardından kardan yaptığı uçağı görücüye çıkarttı.

        F35 savaş uçağını yapan Mehmet Şerif Karahan, küçükken yaptığı değişik şekillerden dolayı herkesin kendisiyle dalga geçtiğini belirterek, “Savaş uçağı 23 günümü aldı. Bunun maliyeti de baya yüksek oldu. İşçiliğiyle beraber uçağın yapımına 78 bin lira param gitti. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ‘bizde kendi göbeğimizi kendimiz keselim, kendi uçağımızı kendimiz yapalım’ diyoruz. Ben de yerli ve milli üretime destek veriyorum. Bende onun için F35’i yaptım. Ben bu yaptığım F35 uçağını İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya hediye ediyorum. Onu kendime örnek aldığım için bu uçağı yatım. Bakan Süleyman Soylu’dan bana bekçilik görevi verilmesini rica ediyorum” dedi.

        Karahan, herkesi yaptığı F35 savaş uçağını görmeye davet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler