Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Hamas'tan 'İsrail'le ateşkes' iddialarına yalanlama
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsrail medyasının, Filistinli gruplar ve İsrail yönetimi arasında perşembe günü ateşkes yapılacağı ve Gazze'ye yönelik hava saldırılarının ve İsrail topraklarını hedef alan roket saldırılarının perşembe günü duracağı yönündeki haberlerine Hamas'tan yalanlama geldi.

        Yapılan açıklamada, ateşkes konusunda İsrail'le herhangi bir anlaşma varılmadığı ifade edilerek, bu konuda bir zamanlama konusunda da uzlaşılmadığı belirtildi.

        Açıklamada, ayrıca arabulucuların çabalarının ciddi ve aralıksız bir biçimde sürdüğü kaydedildi.

        Daha önce İsrail'deki Kanal 12 televizyonu Mısır'ın, Tel Aviv ile Hamas arasında perşembe günü sabah 6'da yürürlüğe girecek bir ateşkes yapılması şeklindeki teklifini Hamas'ın kabul ettiğini iddia etmişti.

        REKLAM

        Katar merkezli Al Jazeera kanalına konuşan kaynaklar nihai bir ateşkes taslağının oluşturulmadığı ve taraflar arasındaki temasların sürdüğünü bildirmişti.

        HALİD MEŞAL: "GAZZE'DEKİ DİRENİŞ İSRAİL ORDUSUNUN İMAJINI YOK ETTİ"

        Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Gazze'deki direnişin İsrail ordusunun imajını yok ettiğini belirtti.

        Hamas'ın halen yurt dışı sorumluluğunu yürüten Meşal, El-Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, "Gazze direnişi, Kudüs ve Mescid-i Aksa için zafer kazandı." dedi.

        Bugünden sonra kimsenin hezimete uğrayan düşman üzerine bahis oynayamayacağını ifade eden Meşal, şunları kaydetti:

        "Gazze'deki direniş siyonist ordunun imajını yok etti. Gazze ve Kudüs'teki halkımız intifada ruhunu yeniden canlandırdı ve Gazze, Kudüs zaferiyle imkansızı mümkün kıldı."

        Batı Şeria ve İsrail'de intifadanın devam etmesi gerektiğini söyleyen Meşal, bunun, mümkün ve gerekli olduğunu vurguladı.

        İsrail'in başarısız olduğunu ve Gazze'deki hedeflerine ulaşamadığına işaret eden Meşal, İsrail'in Gazze'deki direniş karşısında hezimete uğramasının ardından bir "galibiyet imajı" arayışında olduğunu kaydetti.

        Direnişin, haftalarca ve aylarca sürecek bir savaşa karşı kendisini hazırladığını aktaran Meşal, buna rağmen İsrail'in dayanamayarak savaşı durduracağını ifade etti.

        KASSAM TUGAYLARI, İSRAİL'İN GÜNEYİNDEKİ 6 ASKERİ HAVA ÜSSÜNÜ HEDEF ALDIKLARINI DUYURDU

        Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in güneyindeki 6 askeri hava üssüne roket atışlarında bulunduklarını açıkladı.

        Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ne düzenlenen hava saldırılarına karşılık İsrail'in güneyindeki Hatzor, Hatzerim, Nevatim, Tel Nof, Palmachim ve Ramon hava üslerine roket atışları yapıldığı belirtildi.

        Öte yandan İsrail ordusu da ülkenin güneyindeki Aşdod kentinde ve ülkenin orta kesimlerindeki bazı beldelerde siren seslerinin çalmaya başladığını duyurdu.

        Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, roket saldırılarının ölüm, yaralanma veya maddi kayba neden olup olmadığına ilişkin bir bilgi gelmedi.

        GAZZE'DE 2 FİLİSTİNLİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

        REKLAM

        İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 2 kişi daha yaşamını yitirdi.

        İsrail savaş uçakları Gazze'nin merkezinde bulunan "Saraya" kavşağı yakınlarındaki apartman dairesine füze ile saldırı düzenledi. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda 2 Filistinli hayatını kaybetti, 2 Filistinli yaralandı.

        İSRAİL'İN REFAH VE HAN YUNUS'TAKİ SALDIRILARI

        İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerinde şiddetli saldırılar düzenledi.

        Saldırılarda Refah kentinde bir hayır kurumunun merkezinin bulunduğu bina füzelerle hedef alındı.

        Hava saldırılarında altyapıyı ve Filistinlilere ait arazileri de hedef alan İsrail güçleri, denizden de Han Yunus kentine saldırı düzenledi.

        İsrail güçlerinin Beyt Hanun'da gerçekleştirdiği saldırılarda da bir ev hasar gördü.

        İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda boş bir araziyi ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde direniş gruplarına ait bir mevziyi bombaladı.

        REKLAM

        BATI ŞERİA'DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 4'E YÜKSELDİ

        İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde, Gazze Şeridi’ne destek amacıyla düzenlenen gösterilere müdahalesinde yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi.

        Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki gösterilere müdahalesinde 4 Filistinlinin gerçek mermiyle vurularak hayatını kaybettiği belirtildi.

        Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin söz konusu müdahalesi sonucu 182'si gerçek, 195'i plastik mermiyle, 120'si düşme ve yanma, 6'sı ezilme şeklinde olmak üzere 503 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

        Açıklamada, ayrıca 931 Filistinlinin de göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği vurgulandı.

        Filistin Sağlık Bakanlığı daha önce İsrail askerlerinin Ramallah’ın kuzeyinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde ağır yaralanan ve henüz kimlik bilgileri belli olmayan 2 Filistinlinin Ramallah’taki Filistin Tıp Merkezine getirildiğini ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydetmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ