Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hamza Yiğit Akman, Galatasaray taraftarlarını büyüledi! - Günün Galatasaray Haberleri - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray Futbol Takımı, Avusturya kampındaki ilk hazırlık maçında bu ülkenin Sturm Graz ekibine 2-1 yenildi. 7. dakikada Galatasaray öne geçti. Emre Akbaba'nın topuk pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Oğulcan Çağlayan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlarla buluşturdu.

        2

        54. dakikada Sturm Graz beraberliği sağladı. Gazibegovic'in sağdan yaptığı ortada penaltı noktası gerisinde topla buluşan Hojlund, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı: 1-1

        3

        57. dakikada Sturm Graz öne geçti. Abdülkerim Bardakcı'nın ceza sahasında uzaklaştıramadığı topu sağ çaprazda önünde bulan Hierlander, hemen yanındaki Horvat'ı gördü. Horvat da meşin yuvarlağı penaltı noktası üzerinde uygun durumda bulunan Hojlund'a verdi. Bu futbolcu da yaptığı düzgün vuruşla topu filelere gönderdi: 2-1

        4

        Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray ilk hazırlık maçından 2-1 mağlup ayrıldı.

        5

        KİM NASIL OYNADI?

        OKAN KOCUK

        Geçen sezonu Giresunspor'da kiralık olarak geçiren ve buradaki performansıyla göz dolduran Okan Kocuk iki gol yese de hata yaptığı söylenemez. Oyun kurulumunda aktif rol almaya çalışan Kocuk aynı zamanda savunma arkasına atılan toplara çıkarak müdahale ederek geçer not aldı.

        6

        EMİN BAYRAM

        Galatasaray'ın geçen sezon Boluspor'a kiraladığı genç stoperi performansıyla göz doldurdu. Abdülkerim'le ilk defa oynamasına rağmen neredeyse hatasız bir maç çıkaran Emin savunmada kritik müdahalelerde bulundu. Emin geriden oyun kurulumunda da aktif rol aldı.

        7

        ABDÜLKERİM BARDAKCI

        Galatasaray'ın yeni stoperi de ilk maç performansıyla geçer not aldı. Özellikle topla çıkışlarda ve uzun paslarıyla beğeni toplayan Abdülkerim, ikinci golde hata yapsa da sahada kaldığı süre boyunca yerinde müdaheleleriyle dikkat çekti.

        8

        OĞULCAN ÇAĞLAYAN

        Okan Buruk'un sahaya en uçta sürdüğü Oğulcan maçın başında etkili bir performans sergilese de ikinci yarıda oyundan düştü. Takımın tek golünü şık bir vuruşla kaydeden Oğulcan'ın, Emre Akbaba ile uyum sağlasa da en uçtan kanada gelince verimi düştü, oyun içinde kayboldu.

        9

        EMRE AKBABA

        Geçen sezonu Alanyaspor'da geçiren Emre Akbaba yeniden doğmuş gibi! Sahaya kaptan olarak çıkan tecrübeli futbolcu 10 numarada oynadı ve rakip yarı sahada etkili paslar verdi, tek golün de hazırlayıcısı oldu.

        10

        HAMZA YİĞİT AKMAN

        Galatasaray'ın yakın dönem efsanelerinden Ayhan Akman'ın büyük oğlu olan genç futbolcu 70'te oyuna girdi ancak taraftardan alkışı almak için 20 dakika ona yetti! Topla sürekli olarak buluşan ve bir an önce rakip ceza sahasına gitmeye odaklanan genç futbolcu dikine pasları, driplingleri ve çalımlarıyla taraftarı adeta büyüledi.

        11

        Okan Buruk da mücadelenin ardından yaptığı açıklamada Hamza'nın oyun stiline vurgu yaparak "Bugün ırta sahada Hamza Akman oyuna girdikten sonra bizi ümitlendirdi. Bazen de içimizden oyuncular çıkartacağız. İyi bir transfer olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

        12

        ALİ TURAP BÜLBÜL

        Omar Elabdellaoui'nin yerine sağ bekte görev yapan ve 70. dakikada oyuna giren genç futbolcu performansıyla göz doldurdu. Genç yaşına rağmen fiziksel açıdan herhangi bir zafiyet göstermeyen Ali Turan topla buluştuğunda kendine güveni, garanti oyunu ve özellikle savunmadaki müdaheleleriyle geçer not aldı!

        13

        OLIMPIU MORUTAN

        Galatasaray'ın geçen sezon kadrosuna kattığı ve çok şey beklediği Olimpiu Morutan, Okan Buruk yönetimindeki ilk maçında sınıfta kaldı. Özgüveni gitmiş gibi görünen Morutan ilk yarıda topla çok sayıda buluşmasına rağmen etkili olamadı ve ikinci yarı basında da saha kenarına geldi.

        14

        EMRE KILINÇ

        Fatih Terim'le orta sahanın merkezinde görev yapan Emre, Buruk tarafından sol kanatta oynatıldı. Topla pek buluşmayan Emre etkili bir performans sergileyemedi.

        15

        Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Buruk, Avusturya'da gerçekleştirdikleri kampın yoğun geçtiğini belirterek, "Özellikle oyuncularımızın performanslarını yukarı çekmeye çalışıyoruz. 27 Haziran'da hazırlıklara başladığımız bir grup vardı. Bu maçta onları kullandık. Milli takımdan izinli dönen oyuncularımızı bugün kullanmadık. Bizim için en değerlisi akademimizden 7 oyuncunun burada sahada yer almasıydı. Bu bizi çok mutlu etti." dedi.

        16

        Okan Buruk, maçın önemli bir bölümünde iyi oynadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

        "Özellikle ilk 45 dakikayı iyi geçtik. Bu yorgunluğu bekliyordum. Dün çift antrenman yaptık, bu sabah da antrenmanımız oldu. Oyuncuların düşüşünü bekliyordum"

        17

        "Normal, bu ilk hazırlık maçımız. O yüzden sonuca bakmıyorum. Elbette her maçımızı kazanmak istiyoruz ama bunu da gelişimimizi devam ettiren bir maç olarak görüyorum. İyiyi, kötüyü hepsini görüyoruz. Bu da bizim için önemli. İnşallah en kısa zamanda diğer oyuncularımızla birlikte takımımızı hazır hale getireceğiz."

        18

        Buruk, yorgunluğun hatalara neden olduğunu anlatarak, "Bu hatalar olacak. Özellikle sezon başında olsun. Bunları lige bırakmamak lazım. Diğer yandan 4-5 maç oynayan ve önde baskıyı iyi yapan bir takımla oynadık. Hatalar olacak ama bunları sezon başındaki yorgunluğa da biraz bağlamak gerekiyor. Oyuncularımızın mental, fiziksel ve taktiksel gelişimlerini tamamlayacağız." ifadelerini kullandı.

        25
        Haberi Hazırlayan: Çağatay Çelik

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ