Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Harcamalar arttı: İngiliz Kraliyet Ailesi 'kemer sıkma' dönemine mi giriyor? - Güncel haberler
        1

        İngiliz basınında yer alan haberlere göre, harcamaları artan İngiliz Kraliyet Ailesi'nde 'kemer sıkma' veya 'tasarruf' dönemi gelebilir.

        2

        2021-2022 mali yılı için Perşembe günü yayınlanan kayıtlarda, 102.4 milyon sterlin (124.3 milyon dolar) harcama yapıldı. Bunun 86,6 milyon sterlininin İngiliz vergi mükelleflerinden geldiği belirtildi.

        3

        Kraliyet harcamalarının geri kalanının çoğu - yani yaklaşık 14,6 milyon sterlin - Egemen Hibe Rezervi'nden geldi. Bunlar, monarşinin gerekli olana kadar hükümetin bankacılık hizmetine yatırdığı fonlar olarak biliniyor.

        4

        Hesaplara göre, Kraliçe'nin Londra'daki ana ikametgahı olan Buckingham Sarayı'nın 10 yıllık yenileme maliyeti 14,4 milyon sterlinden 63,9 milyon sterline yükseldi.

        5

        Pandemi sonrası resmi görevlerine dönen ailenin geliri 14 milyon sterline ulaştı. Ancak giderleri de yüzde 17 oranında arttı.

        6

        İngiliz kraliyet ailesinin mali işlerinden sorumlu Sir Michael Stevens; pandemi sonrası hayat normale dönmeye başladıkça kraliyet ailesinin gelirlerinin de eski haline dönmeye başladığını ancak şu ana kadar gelirlerin, harcamaların gerisinde kaldığını ifade etti.

        7

        Cornwall'da düzenlenen G7 zirvesi için Kraliçe ve davetlilerine yaklaşık 32 bin sterlin harcama yapıldığı, Prens William ile eşi Kate Middleton'ın bu yıl çıktığı Karayipler gezisi için de yaklaşık 223 bin sterlin harcandığı belirtildi.

        8

        Pek çok kraliyetin vergi mükelleflerinden bu kadar para alabilmesine tepki gösteriyor. Bu da kraliyetin tepki de çekmemek adına tasarrufa gidebileceği yorumlarına neden oluyor.

        9

        Ancak Kraliyet Ailesi İngiltere ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor. Son pandemi öncesi verilere göre kraliyet ailesi İngiliz ekonomisine yıllık tahmini 1,9 milyar sterlin (2,7 milyar dolar) katkıda bulundu.

        Bununla birlikte Kraliçe'nin bu yıl tahta 70. yılının kutlandığı 'Platinum Jubile' ile gelen turist sayısı ve harcamalar, hediyelik eşyalar ile ciddi anlamda katkıda bulunduğu da tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ