Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin İdlib iline bağlı Eriha kasabasındaki fırında ürettiği 10 bin adet ekmeği, her gün Cebeli Zaviye ve Eriha kasabalarındaki yetim çocuklar ile gönüllü öğretmenlere dağıtıyor.

        Vakfın Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun yaptığı açıklamada, Suriye içerisinde en önemli ihtiyaçlardan birinin ekmek olduğunu belirtti. Tosun, "Hatay, Kilis ve Suriye’nin çeşitli bölgelerinde kurduğumuz fırınlarımızda her gün 500 bini aşkın ekmek üretiyoruz. Ürettiğimiz ekmekler, Suriyeli ailelerin damak tadına uygun ve savaş ortamında 3 gün boyunca bozulmadan saklanacak şekilde hazırlanıyor. Bu çalışmamız kapsamında İdlib’e bağlı Cebeli Zaviye ve Eriha kasabalarında günlük olarak 10 bin adet ekmeği yetimler ile onlara ücretsiz olarak eğitim veren gönüllü öğretmenlere dağıtıyoruz" dedi.

        İHH, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde ekmek dağıtımı yapıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler