Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet EZER/HATAY, (DHA)HATAY'ın Yayladağı ilçesinde, devlet destekli hasadına başlanan raf ömrü, boyutu ve aromasıyla talep gören çileğin bu yıl 2 bin 500 dekar alana ekimi yapıldığı belirtildi.  

        İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, ilçede 2011 yılında Yayladağı Kaymakamlığı koordinesinde, 10 dekar alanda başlayan çileğin bu yıl üretim alanının yaklaşık 2 bin 500 dekara çıkarıldığını açıkladı. Müdür Çolakoğlu, çiftçilerin dekar başına 34 ton ürün aldıkları çileğin uzun ömürlü olması dolayısıyla dış ülkelere de ihraç edildiğini söyledi.

        Hasadı edilen çileğin başta Rusya olmak üzere Romanya´ya da ihraç edildiğini vurgulayan İl Müdürü Çolakoğlu, bölgede verimin iyi olması dolaysıyla çiftçilerin çilek ekimine yöneldiklerini belirtti. Çolakoğlu, "Bu yıl bölgede yaklaşık olarak 2 bin 500 dekar alana ekim yapılan ve toplamda 5 bin ton ürün elde edilmesi beklenen Yayladağı çileği, ihracatın yanı sıra iç pazarda da satılıyor. Ayrıca Amik Ovası'nda da çilek ekimi yapılıyor" dedi. DHA-Genel Türkiye-Hatay / Yayladağı Mehmet EZER

        2020-04-21 12:43:27

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler