Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)HATAY´ın İskenderun ilçesinden ev alma hayaliyle çalışmak için Arnavutluk'a giden mermer ustası Halil İbrahim Zeytun, polislere yumruk attığı iddiasıyla gözaltına alınıp, tutuklandı. Zeytun'un eşi Meryem Zeytun, 3 çocuğuyla yalnız kaldıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım beklediklerini söyledi.

        İlçeye bağlı Akçay Mahallesi'nde yaşayan Halil İbrahim Zeytun, mermer ustası olarak Arnavutluk'a gitmek için çalıştığı atölyeden ayrıldı. Ailesine bir ev alma hayaliyle, arkadaşı Ahmet Cengiz ile birlikte mayıs ayında Arnavutluk'un Tiran kentine giden Zeytun, çalıştıkları şirketin kaçak olduğu iddiasıyla sınır dışı edildi. Şirket yönetimiyle görüşen Zeytun'a bir hafta İstanbul'da kalması, daha sonra turist gibi Tiran'a tekrar gitmesi söylendi. Zeytun da arkadaşıyla birlikte yeniden Tiran'a gitti. Burada yapışan pasaport kontrolünden sonra polislerle tartışma yaşadığı öne sürülen Zeytun, bir memura yumruk attığı iddiasıyla gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Zeytun'un ailesi, devlet yetkililerinden yardım beklediğini söyledi.

        Eşinin tutuklanmasının ardından çocuklarıyla birlikte perişan olduklarını söyleyen Meryem Zeytun, "Havalimanında yaşanan arbedenin görüntüleri elimizde var. Eşim, polislere vurmuyor. Eğer böyle bir durum varsa, hak ettiği cezayı Türkiye'de fazlasıyla çeksin. Çaresiz ve yalnız kaldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, bakanlarımızdan bize el uzatmasını istiyorum. Lütfen bize yardım edin" diye konuştu.

        Tiran'da 7 aydır tutuklu olan Halil İbrahim Zeytun'un 9 yaşındaki kızı Saadet Zeytun ise babasını çok özlediğini ve ona kavuşmayı istediğini belirtti.DHA-Genel Türkiye-Hatay / İskenderun Ufuk AKTUĞ

        2020-12-19 13:14:02

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler