Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzzet NAZLI/HATAY, (DHA)GEÇMİŞ dönemlerde çeyizlik olarak çıkarılan, dekorlu ve altın yaldızlı dekoratif cam bardaklara rağbet arttı. Hatay´da bu ürünlerin talep görmesi üzerine Adana´dan gelerek, kent merkezinde atölye açan Bülent Keser ve Turgay Alsancak, her gün 120 set bardağa dekor ve boyama yapıyor. Cam bardaklarda eskiye dönüşün başladığını, şimdiki modanın desenli ve altın yaldızlı bardaklar olduğunu söyleyen ustalar, istihdam ettikleri çok sayıda cam ustası ile taleplere yetişmeye çalışıyor.

        Hatay´da geçmiş yıllarda gelinlik kızların çeyizlerine konulan, farklı desenler ve altın yaldızlırla süslenen bardaklar, son dönemde yeniden popüler olmaya başladı. Halkın bu dekoratif bardaklara rağbet göstermesi üzere cam ustaları Bülent Keser ve Turgay Alsancak, Adana'dan Hatay'a gelerek kurdukları atölyede, bardak üretimine başladı. Cam ustaları, taleplere yetişmeye çalışıyor.

        'CAM ÜZERİNE YÜZE YAKIN MODEL ÇİZİYORUZ'

        Düz cam bardaklar yerine işlemeli bardaklara talebin arttığını ve sektörde eskiye dönüşün başladığını söyleyen cam ustası Bülent Keser, "Toptancılara iş yapıyoruz, son günlerde yoğunluk var. Set bazında yaptığımız cam bardaklara, yüzlerce çeşit dekor yapıyoruz. Çay bardağı, su bardağı, ayaklı uzun bardak, sürahi gibi ürünlere işlem yapıyoruz. Cam bardaklara isteğe göre yüze yakın model yapıyoruz, müşteriyi cezbetmek için kendi kafamızdan modeller de üretiyoruz" dedi.

        Hediyelik olarak da isteğe bağlı cam bardak üzerine yazı ve resim çizebildiklerini söyleyen Keser, "Bu işlemler hassasiyet gerektiriyor. Cama fazla bastırıldığında kırılabilir, o yüzden zamanla alışkanlık haline getirdiğimiz dekorları göz ayarı ile çiziyoruz" dedi.

        'YÜZDE 10 ALTIN SUYUYLA BOYA YAPIYORUZ'

        Cam dekorunun aile mesleği olduğunu ve 40 yıldır bu işin içinde olduğunu söyleyen Turgay Alsancak ise şöyle konuştu:

        "Biz burada düz camlara, dekor ve boyama yapıyoruz ve çeyiz mağazalarına pazarlıyoruz. Desen ve tasarım olarak iyi bir noktadayız. Ben atölyede boya işi yapıyorum, yüzde 10 altın suyuyla boya yaptığım bardakları fırınlayıp, müşterilerimize veriyoruz. İşimizi severek yapıyoruz."DHA-Genel Türkiye-Hatay / Merkez İzzet NAZLI

        2021-03-01 08:20:01

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler