Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay’ın Payas ilçesinde öğrenci odaklı ilk ve tek ücretsiz stem merkezi olan Payas Stem Yapay Zeka Merkezi öğrencileri katıldıkları Bilim Kahramanları Derneğinin destekleri ile yapılan 2020 – 2021 First Lego League Challenge adlı ‘Bilim Kahramanları Buluşuyor’ turnuvasında ‘Öz Değerler Birincilik Ödülü’nü alarak Türkiye Ulusal Finaline katılmaya hak kazandı.

        Payas Stem Yapay Zeka Merkezinin Koordinatörü Cem Kağar, "916 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini ‘topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini’ sağlayan dünyada 100 ülkeden minimum 4 maksimum 10 kişiden oluşan takımların katıldığı First Lego League Challenge isimli bilimsel içerikli turnuvaya 6 öğrenci ile katılım sağladık. Öğrencilerimiz takım koçu ve danışmanlarının rehberliğinde 4 ay boyunca çalışmalar yaptılar. Robot programlayan öğrencilerimiz, katıldıkları turnuva masasının üzerinde yer alan görevlerden 9 tanesinin iki buçuk dakika içerisinde yaparak Bilim Kahramanları Buluşuyor Türkiye 2. Yerel Ortaokullar Turnuvasında “Özdeğerler” birincilik ödülünü kazandık, ulusal turnuvaya çıkan dört takımdan biri olduk" dedi,

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler