Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'da kar devam edecek mi? İl İl hava durumu uyarıları...

        TÜRKIYE genelinde pek çok ilde bu kışın en soğuk günleri yaşanıyor. Fırtına, sağanak yağış ve karın etkili olduğu Türkiye’de kuvvetli soğuk havanın hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceği belirtiliyor. Sıcaklığın düştüğü kentlerden biri de İstanbul. Haftalardır kar yağışının ne zaman başlayacağına yönelik öngörülerin paylaşıldığı İstanbul’a dün nihayet kar yağdı.

        İLK KAR YAĞDI

        İstanbul’da sabah saatlerinde Beylikdüzü, Kartal ve Ataşehir’de başlayan kar yağışı öğle saatlerinden sonra kent genelinde etkili oldu. Kentin bazı bölgelerinde aniden bastıran kar, kısa sürede birçok ilçeyi beyaza bürüdü. Gazete Habertürk'ten Akıncan Abadan'ın haberine göre rüzgârla birlikte zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteren kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı ilçelerde ise gök gürültülü yağış etkili oldu. Anadolu Otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamaya neden oldu. Güzergâhta sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 m’ye kadar düştü. Zonguldak’ın Ereğli ve Devrek ilçelerinde 19 köyün yolu ulaşıma kapandı. Kocaeli’nin de yüksek kesimleri beyaza büründü.

        REKLAM

        KAR ÜSTÜNE KAR YAĞDI

        Dondurucu soğukların etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde pek çok kentte kar yağışı yeniden başladı. Bölgede önceki gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 9 dereceyle Ağrı’da kaydedildi. Kar kalınlıkları Kars’ta 10, Ardahan’da 17, Ağrı’da 18, Erzurum’da 24, kayak merkezlerinden Cıbıltepe’de 63 ve Palandöken’de 55 santimetre ölçüldü. Erzurum’da 27, Erzincan’da 9, Kars’ta, 17 köyle ulaşım sağlanamadı. Erzurum Palandöken Kayak Merkezi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte kayakseverlerin akınına uğradı. İç Anadolu Bölgesi’nde ise özellikle Sivas civarında kar yağışı etkili oldu. Merkez ve ilçelere bağlı 178 köy yolu kapalı bulunuyor. Kar yağışının bugün yurdun iç kesimleri, kuzeyi ve doğusunda etkili olması, cumartesi günü de yurdu terk etmesi bekleniyor.

        İŞTE İSTANBUL HAVA DURUMU

        Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'un hafif karla karışık yağmur ile kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yaşanmayacak.

        İstanbul ve doğusunun hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi beklenen bölgede, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerinden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi öngörülüyor.

        Vatandaşların, bölge genelinde zaman zaman fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

        YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

        Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Afyonkarahisar, Kastamonu, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Elazığ, Şırnak ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli yağmur, Konya, Karaman, Niğde, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bitlis ve Muş çevrelerinde yoğun kar şeklinde olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

        HAVA SICAKLIĞI:Ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

        RÜZGAR:Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Güney Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Marmara, Ege ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetli (50-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

        YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Niğde, Konya, Karaman, Erzurum ve Muş çevreleri ile Adana, Mersin, Tunceli, Bingöl ve Elazığ'ın yüksek kesimlerinde görülecek olan kar yağışının yoğun (20-50 cm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa çevrelerinde görülecek olan yağışların kuvvetli (20-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun batısında kuzey yönlerden Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına (50-70 km/sa) şeklinde, Güney Ege ve Batı Akdeniz’de Fırtına ve zaman zaman Kuvvetli Fırtına (50-70 km/sa zaman zaman 80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ