Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa HAYVANA EZİYET | Bir barınakla daha ilgili inceleme başlatıldı! - Öne çıkan haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'ne bağlı geçici hayvan barınağında, kent merkezinden toplanan ya da sahipleri tarafından teslim edilen 100 kadar yasaklı ırk köpeğin bakımsızlık nedeniyle öldüğü iddia edildi.

        FOTOĞRAFLAR SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

        DHA'da yer alan habere göre ölen köpeklerin kafeslerdeki fotoğrafları da sosyal medyadan paylaşıldı. Hayvanseverlerin tepkisi üzerine Odunpazarı Belediyesi, geçici hayvan barınağını basın mensuplarına ve hayvanseverlere açtı. Veterinerler eşliğinde barınağı gezen hayvanseverler, görevlilerden bilgi aldı.

        REKLAM

        İNCELEME YAPILIP TUTANAK TUTULDU

        Köpeklerin öldüğü iddiasının ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) polisleri ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü görevlileri barınakta inceleme yaparak tutanak tuttu.

        "GEÇEN YIL BARINAĞA GETİRİLEN KÖPEKLERDİ"

        Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mahmut İzzet Erol, fotoğrafların geçen yıl kötü durumda barınağa getirilen ve tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayan köpeklere ait olduğunu açıkladı.

        VALİLİK TARAFINDAN İNCELEME BAŞLATILDI

        Eskişehir Valiliği de konuyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Bazı internet haber sitelerinde yer alan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan Odunpazarı Belediyesi Hayvan Barınağı´nda yaşanan köpek ölümlerine ilişkin İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

         Konya'da bakımevindeki köpekler için flaş karar!
        Konya'da bakımevindeki köpekler için flaş karar! Haberi Görüntüle
         Konya'nın ardından şimdi de Mardin! Vahşet-2!
        Konya'nın ardından şimdi de Mardin! Vahşet-2! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ