Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Afrin Harekatı ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına operasyon

        Afrin operasyonu ile ilgili sosyal medya üzerinden PKK/PYD terörü örgütü propagandası yaptığı ileri sürülen ve halkı sokak eylemlerine yönlendirici şekilde açıklamalarda bulunduğu belirtilen şüphelilere yönelik İzmir'de operasyon yapıldı. İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda aralarındaHDPİzmir İl Başkanı Çerkez Aydemir'in de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Neşet Dişkaya'nın haberine göre; İzmir Terörle Mücadele, İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Türkiye'nin Afrin'e yaptığı operasyonile ilgili sosyal medya üzerinde halkı sokak eylemlere yönlendirici şekilde açıklamalarda bulunanlarla ilgili çalışma başlattı.

        REKLAM

        Çalışmalar sonucu İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Menemen, Torbalı, Bayındır, Çeşme ilçeleri ile Manisa ve Denizli'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda,HDPİzmir İl Başlanı Çerkez Aydemir'in de aralarında olduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 av tüfeği, çok sayıda örgütsel döküman ve dijital malzeme ele geçirildiği belirtildi.

        TEM ekipleri tarafında ayrıca, toplu ulaşım araçlarında ve halkın toplu olarak kullanmış olduğu alanlarda vatandaşları rahatsız edecek şekilde terör örgütü propagandası yaptığı iddia edilen ve bunu kayda alıp kendi sitelerinden yayın yaptıkları tespit edilen 6 şüphelinin de, Bornova Küçük Park'ta eylem yapacağı bilgisi üzerine gözaltına alındığı bildirildi.

        23 şüphelinin sorgulanmak üzere TEM şubesine götürüldükleri belirtildi.

        MERSİN'DE DE OPERASYON: 5 KİŞİ GÖZALTINDA

        Mersin'de, Afrin operasyonuna yönelik olarak sosyal medyadan terör propagandası yapan 5 kişi gözaltına alındı.

        İHA'nın haberine göre; İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afrin operasyonuna yönelik olarak sosyal medya üzerinden terör örgütünü övücü, sahiplenici paylaşımlar yapan 5 kişiyi tespit etti. Bunun üzerine belirlenen şahısları yakalamak için eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 5 kişiyi gözaltına aldı.

        Şahısların bulundukları yerlerde yapılan aramalarda ise 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 kuru sıkı tabanca, 19 fişek, örgütsel yayın ve dijital malzemeler ele geçirildi.

        MUŞ'TA 3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Muş'ta, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyada terör propagandası yapan 3 şüpheli, gözaltına alındı.

        Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PYD/PKK ve DEAŞ unsurlarına yönelik Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin sosyal medyada terör propagandası içeren paylaşımlara yönelik soruşturma başlattı.

        Bu kapsamda polis ekipleri, Z.R, M.Y, ve H.Y'yi kent merkezinde gözaltına aldı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

        Başsavcılık, Afrin'de çekildiği ileri sürülen ve gerçeği yansıtmayan fotoğraf ve paylaşımları da incelemeye aldı.

        BİNGÖL'DE 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından, sosyal medyada terör propagandası yapan 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

        Kararın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polisin yaptığı çalışmada adresleri belirlenen şüphelilerin evlerine bugün operasyon yapıldı. Operasyonda 4 şüpheli de yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

        MUĞLA'DA 2 KİŞİ GÖZALTINDA

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde, sosyal medyadan 'Zeytin Dalı Harekâtı' ile ilgili yaptıkları paylaşımlarda, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip, terör örgütünün propagandasını yaptıkları' iddia edilen HDP Muğla İl Eş Başkanı Fatoş A. ile HDP üyesi M.P., adliyeye sevk edildi.

        İHA'nın haberine göre; Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Zeytin Dalı Harekâtı' aleyhinde sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan kişiler hakkında soruşturma başlatıldı. Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, Bodrum'da yaşayan HDP Muğla İl Eş Başkanı Fatoş A. ile birlikte M.P.'yi dün (pazartesi) gözaltına alındı. Şüphelilerin sosyal medyadan harekat aleyhine paylaşımda bulunurken, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip, terör örgütünün propagandasını yaptıkları belirtildi. İki zanlı, bugün adliyeye sevk edildi. Ayrıca aynı nedenle hakkında gözaltı kararı bulunan Z.H. adlı bir şüphelinin ise arandığı belirtildi. Adliyeye getirilişi sırasında Muğla İl Eş Başkanı Fatoş A., Savaşa hayır dediğim için buradayım, başka söyleyecek bir şeyim yok dedi.

        ŞANLIURFA'DA 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        DHA'nın haberine göre; Şanlıurfa'da sosyal medya hesaplarından 'Zeytin Dalı' harekatı ile ilgili yaptıkları paylaşımlarla terör örgütü propagandası yaptıkları belirlenen 8 kişi, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Zeytin Dalı' harekatı aleyhinde sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan kişiler hakkında soruşturma başlattı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde zırhlı araçlarla düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sosyal medyadan harekat aleyhine paylaşımda bulunurken, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip, terör örgütünün propagandasını yaptıkları belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ