Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Her 5 saniyede bir yeni siber tehditler geliyor - Teknoloji Haberleri

        Yaşadığı yüksek hızlı artış nedeniyle internet kullanıcılarının büyük ilgi gösterdiği kripto para sektörü geçen yılın önemli gündemlerinden biriydi. Bu hızlı artış, çok sayıda kişinin kripto para borsaları üzerinden işlem yapmasına, bazı kullanıcıların ise doğrudan kripto para madenciliği için yatırım yapmasına neden olmuştu. Mart 2018 döneminde yayınladığı Tehdit Raporu’nda bu konuya dikkat çeken dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketlerinden McAfee, bu alandaki siber saldırıların da rekor artış yaşadığına dikkat çekmişti.

        Mart - Haziran 2018 dönemine ait yayınlanan yeni McAfee Labs Tehdit Raporu’nda konunun gündemdeki yerini koruduğuna açıklayan McAfe Labs, kripto para madenciliğine yönelik zararlı yazılımlarda %629’luk ciddi bir yükseliş olduğuna dikkat çekti. Bu, 2017’nin son çeyreğinde karşılaşılan yaklaşık 400 bin vakanın 3 milyona yaklaşması anlamına geliyor.

        REKLAM

        Siber saldırıların hedef aldığı sektörler

        McAfee Labs’ın verilerine göre 2018’in ilk çeyreğinde, 2017’nin son çeyreğine oranla yüzde 41’lik artış yaşandı. Bu dönemde kamuya açıklanan güvenlik olayı sayısı 313 olurken, birden fazla sektörü etkileyen 37 vaka, birden fazla bölgeyi hedefleyen 120 olayla karşılaşıldı.

        Sağlık: Sağlık sektöründe görülen olaylarda yüzde 47’lik bir artış yaşandı. Siber suçlular, SAMSA isimli fidye yazılımı ile sektörü hedef aldı. Pek çok örnekte hastanelerin siber suçlulara ödeme yapmak zorunda kaldığı görüldü.

        Eğitim: Eğitim sektörüne yönelik saldırılar yüzde 40 arttı. Fidye yazılımları, okullara ve ilgili kurumlara yönelik saldırılarda başı çekti.

        Finans: Uluslararası para transferi için kullanılan SWIFT sistemine düzenli saldırılar gerçekleştirildi. Tüm sektöre yönelik saldırılarda yüzde 39 artış yaşandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ