Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Hırsızların motor numarası oyunu deşifre oldu! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çalınan servis minibüslerinin motor ve şase numaralarının değiştirilerek "Change" denilen yöntemle satıldığı bilgisine ulaşıldı.

        DHA'nın haberine göre, oto hırsızlık Büro Amirliği tarafından başlatılan çalışmada polis yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip yaptı. Bu takipler sırasında şüphelilerin pandemi sırasında işsiz kaldıkları için ara sokaklardaki otoparklara çekilen okul ve personel servislerini, çekiciler yardımıyla çaldıklarını ortaya çıkardı.

        Çalınan okul servislerinin Bursa'ya götürüldüğü ve burada bulunan atölyelerde motor ve şasi numaralarının ağır hasarlı olan araçlarla değiştirildiği tespit edildi. Bu sayede ağır hasarlı araçları sözde tamir ettirmiş gibi yapan çete elemanlarının daha sonra internet üzerinden 15-20 bin lira ucuza ilan vererek kolaylıkla elden çıkarttıkları ortaya çıktı.

        REKLAM

        3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

        Oto hırsızlık Büro Amirliği ekipleri gerekli delillerin toplanmasının ardından Van, Bursa ve İstanbul'da düzenlediği operasyonda 7 kişiyi gözaltı aldı. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin daha önceden de benzer suçlardan polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Çetenin liderinin Van'da yakalanan Şefik B.(37) olduğu öğrenildi.

        35 SERVİS MİNİBÜSÜNE POLİS EL KOYDU

        Polis ekipleri, çete üyelerinin sorgularının ardından çalındıktan sonra motor ve şasi numaraları değiştirilerek satılan 35 okul servisine de el koydu. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde incelenen bu araçların motor ve şasi numaralarının değiştirildiği öğrenildi. Şebekenin bu yöntemi kullanarak yaklaşık 5 milyon liralık vurgun yaptığı tespit edildi. Minibüsler yedi emin otoparklarında muhafaza altına alındı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ