Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Hollanda Futbol Federasyonu başkanı, Türkiye'ye hayran kaldı! - Futbol Haberleri
        1

        Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı, UEFA Yürütme Komitesi üyesi ve UEFA Stadyum ve Güvenlik Komitesi Başkanı Michael van Praag HABERTÜRK’E gündem yaratacak açıklamalarda bulundu...

        2

        Gazete Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'a konuşan Michael van Praag’ın sözleri şöyle:

        3

        "TÜRKİYE’NİN ENERJİSİNİ HİSSEDİYORUM"

        “Benim Türkler ile çok iyi bir iletişimim var. Ajax başkanıyken Beşiktaş’a karşı oynamıştık. Çok net hatırlamıyorum ama sanırım kazanmıştık. (gülüşmeler) Şenes Erzik ile çok uzun dönem çalıştım.

        4

        O, Türkiye için çok büyük bir adam. Futbolun Türkiye’deki popülaritesini çok beğeniyorum. Bu şehre geldiğimde enerjiyi gerçekten hissediyorum.”

        5

        "SİSTEMİ YERİNDE GÖRDÜK"

        “Normalde Stadyum ve Güvenlik Komitesi olarak toplantılarımızı Nyon’daki genel merkezimizde yapıyoruz.

        6

        Fakat benim de çok takdir ettiğim bir fikir olarak Servet (Yardımcı) toplantı için İstanbul’a gelmemizi ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun ‘Stadyum ve Güvenlik’ konusuna nasıl baktığını ve neler yaptığını görmemizi istedi.

        7

        Ayrıca Beşiktaş ile Porto’nun oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçında tüm bunları pratikte görme şansı elde ettik.”

        8

        "SİSTEM BAŞARILI"

        “Fransa’da iki tane konu vardı. Ana konu terörizm idi. Hatırlarsınız o dönem Paris’te saldırılar oluyordu ve her şey çok tazeydi. Polisin çok fazla güvenlik görevlisi çalıştırması gerekti.

        9

        Holiganizmle uğraşması için değil, daha çok terörizm ile uğraşması içindi. Şimdi terörizm konusu azaldı ve yeniden meşale atan, küfreden, sahaya su şişesi atanlarla yüzleştik. Bunlar tehlikeli şeyler.

        10

        Biz UEFA olarak ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu da bu olayların olmasını istemiyor. Şunu söylemem gerekiyor. Çok fazla sistem gördüm bu konuyla alakalı. Fakat şu anda TFF’nin sahip olduğu sistem çok sofistike. Gerçekten çok başarılı.”

        11

        "BAKANLIĞA YALVARIYORUZ!"

        “Daha güzel olan şey ise devlet, Adalet Bakanlığı ve polis, federasyonla çok yakın çalışıyor. Bu şekilde organize olamamış çok sayıda ülke var. Evet, bu Türkiye için büyük bir iltifat.

        12

        Türkiye ve Hollanda arasındaki en büyük fark ise şu; Türkiye’de stadyuma girme cezası mahkemeler tarafından veriliyor. Hollanda’da ise bu cezayı kulüplerin vermesi gerekiyor.

        13

        Bu yüzden kulüpler bunu çoğu zaman yerine getirmediği için sistem işlemiyor fakat burada durum böyle değil.

        14

        Hollanda’da biz Adalet Bakanlığı’na yalvarıyoruz adeta ‘Buradaki sistemi Hollanda’da da uygulayalım’ diye. Ama henüz bu konuda bir sonuç alamadık.”

        15

        "AVRUPA’NIN EN MODERN STATLARI"

        “Hollanda’da stadyumlar ya kulüplere ya da belediyelere ait oluyor. Devletin stadyumlarda herhangi bir etkisi yok. Fakat burada öğrendiğim kadarıyla devlet ve federasyon birlikte Avrupa’nın en modern statlarını yapmak için seferber olmuşlar.

        16

        Ve planlanan program tamamlandığında statların 1.5 yıl ortalaması olacak. Bu gerçekten inanılmaz bir durum. Şaşkınlıkla hayran oldum.”

        17

        "E-BİLET İLE İŞİ BİTİRMİŞSİNİZ"

        “E-Bilet, UEFA ve diğer federasyonlar için de örnek bir proje. UEFA’da ve federasyonumda yıllardır güvenlik sistemleri üzerine konuşuyoruz.

        18

        Fakat siz burada bu işi bitirmişsiniz. Ve nasıl çalıştığını görebiliyoruz. Bu gerçekten fantastik.”

        19

        "EN BÜYÜK YENİLİK..."

        “Toplantıdan çıkan en büyük yenilik bize gösterdiğiniz bu E-Bilet sistemi. Bu bizim için büyük bir yenilik. Diğer bir konu ise ülkeleri 5 gruba böldük. (Türkiye kafa ülkelerle birlikte aynı grupta)"

        20

        "VAR’LA HATALAR AZALACAK"

        “Hollanda olarak VAR sitemini destekliyoruz. Uygulamada başlangıç itibarıyla sıkıntılar var. Bunlar zamanla giderilecektir. Biz de uygulayacağız. Hakem hatalarını azaltacaktır.”

        21

        "İSTANBUL KENDİNE GÜVENİYOR"

        “Daha önce uzaktan baktığımda da İstanbul’un güvenlik konularıyla ilgili pozitif fikirlerim vardı. Şimdi buraya gelip gördüğümde de çok iyi organize edilmiş ve kendine güvenen bir yapı gördüm.”

        22

        "SON 3 BAŞVURUDA DA EN İYİSİYDİNİZ" DEDİ VE EKLEDİ: TÜRKİYE, 2024'E HER ŞEYİYLE HAZIR!

        "Türkiye, Almanya ile çekişiyor. Şimdiden ne olacağını söyleyemeyiz. Daha önce Türkiye 3 kez aday oldu ama kaybetti. Ve bu 3 başvuruda da Teknik Komite’de de görev yapan eski UEFA Genel Sekreteri Harry Been’den şunu öğrendim:

        23

        Türkiye teknik açıdan 3 başvuruda da en iyisiydi. Fakat son toplantıda bildiğiniz gibi Sayın Sarkozy bir anda salona girdi. Ve herkes büyük bir şok yaşadı. Ve tabii başkan Platini’ydi!

        24

        İstanbul-Ankara ve diğer şehirler, hızlı trenler, ulaşım, altyapı, tesisler, statlar, her şey çok etkileyiciydi. Bunların hepsini hatırlıyorum fakat Fransa’nın dosyasını hatırlamıyorum bile.

        25

        NEŞELİ ANILAR: "BEŞİKTAŞ'IN FİKRİNİ ÇALDIK!"

        “AjAx Başkanı iken Beşiktaş ile oynadığımızda sahaya geldik ve stadın her tarafında beyaz bayraklar dalgalanıyordu. Biz bunlardan çok etkilendik. Ve bu fikri çaldık (Gülüşmeler).

        26

        Bu bayrakların aynısından Ajax stadına da getirdik. Ve hala bu bayraklardan görebilirsiniz. Bir diğer anı ise daha ilginç. O zamanki teknik direktörümüz Louis van Gaal o dönemde stadın oradaki Hilton otelde kalmamızı istedi.

        27

        Stadyum kapıları o dönem sabah 11’de açılıyordu ve Van Gaal bunu biliyordu. Ve taraftarların o saatlerde stadı doldurduğunu gördük. Öğle yemeği esnasında otelimizden stat gözüküyordu ve statta yapılan tezahüratlar, kalabalığın kükremesi, davullar otelden çok net bir şekilde duyuluyordu.