Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'li senaristler greve gidiyor: Anlaşma sağlanmazsa tüm dizi platformları etkilenebilir!

        ABD'deki senaristler ve içerik üreticileri prodüksiyon şirketleriyle modern medya ortamına uygun çalışma koşullarının sağlanması için geniş bir greve gidiyor.

        Film, komedi, bölümsel içerik üreticileri gibi alanlardan yazarları temsil eden Amerikan Yazarlar Birliği (WGA) ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasındaki müzakerelerin 2 Mayıs'ta (bugün) başlayacak. AMPTP, tüm büyük stüdyolar ve yüzlerce yapım şirketi adına pazarlık yapıyor.

        Amerikan Yazarlar Birliği, tarafından yapılan açıklamada, "Şirketlerin davranışları, bu ekonomik düzende mesleğin değerini düşürücü hale geldi." denildi.

        REKLAM

        Diğer yandan Netflix, Walt Disney gibi şirketleri temsil eden Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği, müzakerelerde cömert bir artış yapılacağını dile getirdi.

        11 bin 500 üyesi bulunan sendika, çalışma koşullarının katlanılmaz olduğunu aktardı. WGA ile AMPTP arasında anlaşma sağlanamazsa önümüzdeki aylarda vizyona girecek sinema filmlerinden ABD merkezli Netflix, Amazon, Apple ve HBO gibi tüm dizi platformlarının etkilenmesi mümkün.

        2007-2008 yıllarında WGA'nın gerçekleştirdiği grev, 100 gün sürmüş ve bu 2,1 milyar dolar zarar mal olmuştu.

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ