Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gastro Keşfet Şeflerden koronavirüse karşı #togetherathome hareketi

        Global Citizen, Dünya Sağlık Örgütünü #togetherathome kampanyası ile destekliyor

        Global Citizen'in,koronavirüs ilgili farkındalığı arttırmak ve Dünya Sağlık Örgütü’nün çalışmalarına destek vermek amacı ilebaşlattığı akımın amacı self izolasyonda olduğumuz bu günlerde hep birlikte omuz omuza hareket ederek zor günlerin üstesinden birlikte gelmek.

        Aksiyon kapsamında Chris Martin, Charlie Puth, John Legend gibi sanatçılar sosyal medya hesaplarından sanal konserler vererek harekete dahil oldu.

        Dünya Saglık Örgütü (WHO) ve Global Citizen tarafından başlatılan kampanyaya, Chefs Manifesto Şefleri SDG2 Advocacy Hub’dan Paul Newnhman’in olanaktanımasıile 22 Mart’ da dahil oldular.

        Bu kapsamda dünyanın dört bir yanından, kitlesel etki ve farkındalık yaratmaya katkı sağlayabilecek şefler; lütfen evde sağlıkla kalın mesajını verirken, kendi mutfaklarından sağlıklı ve kolay hazırlanabilecek yemek tarifleri paylaşacaklar. Sürecin yiyecek sektörüne ve çiftçiye etkisine değinilecek yayınlarda ayrıca biyoçeşitlilik, yerel üreticilerin önemi ve temiz tarım uygulamalarına dikkat çekilerek hepimizin iyi gıda hakettiği vurgulanmaya çalışılacak.

        Seri kapsamızdan ülkemizden canlı yayını Chef Rudolf Van Nunen ve ben, instagram uzerinden ve mutfağimizdan gerçekleştireceğiz. Yayın 31 Mart Salı Türkiye saati ile 17.00 ‘den itibaren@rudolfvannunen Instagramhesabındanyayınlanacak. Hepinizi bekliyoruz.