Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Huawei Android programından çıkarıldı! Huawei Mate 20 Pro'da olmayacak - Teknoloji Haberleri

        ABD yönetiminin Huawei ve iştiraklerini kara listeye dahil ettiği açıklamasının ardından Google’ın Çinli şirket ile iş birliğini askıya alması, ilk ciddi sonucunu verdi.

        ABD Ticaret Bakanlığı’nın Huawei’ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlüğüne askıya aldığını açıklamasına karşın, Android cephesinden ilk adım geldi. Huawei, Google’ın şu anda geliştirme aşamasında olduğu Android Q işletim sisteminin ‘beta’ programından çıkarıldı.

        Daha önce Android geliştirici sitesinde yer alan Android Q Beta’nın indirilebildiği telefonlar listesinde bulunan Huawei’nin amiral gemisi Huawei Mate 20 Pro için bu yazılım desteği artık sunulmuyor.

        REKLAM

        15 GÜN ÖNCE LİSTEDEYDİ AMA ARTIK YER ALMIYOR

        Google’ın 7 Mayıs 2019’da yayınladığı listede Huawei Mate 20 Pro da yer alıyordu. Yaklaşık 15 günden bu yana Android Q beta sürümü, Mate 20 Pro’ya da indirilip, kullanılabiliyordu.

        Ancak yaşanan son gelişmelerin ardından Android geliştirici sitesindeki Android Q beta programında yer alan cihazlar listesi güncellendi. Ve yayınlanan son listede Huawei’nin hiçbir cihazının yer almadığı görüldü.

        .png
        .png

        ABD’nin Huawei’ye verdiği geçici vize süresi 19 Ağustos 2019 tarihinde dolacak. Google’ın şu anda “Android Q” adıyla beta sürümünü geliştirdiği yeni Android versiyonu olan Android 10’un da Ağustos 2019’dan sonra son kullanıcılara sunulması bekleniyor.

        Huawei’nin Android Q beta programından çıkarılması da kara listeye alınan Çinli şirkete yönelik tüm yaptırımların Ağustos ayında devreye alınacak olmasından kaynaklanıyor.

        REKLAM

        İŞTE ANDROID Q BETA İNDİRİLEBİLEN CİHAZLAR

        Mevcut durumda, Android Q beta sürümü indirilebilen 20 telefon modeli şu şekilde sıralanıyor:

        ASUS ZenFone 5Z

        Essential Phone

        LG G8

        Nokia 8.1

        OnePlus 6T

        OPPO Reno

        realme 3 Pro

        Sony Xperia XZ3

        TECNO SPARK 3 Pro

        Vivo X27

        Vivo NEX S

        Vivo NEX A

        Xiaomi Mi 9

        Xiaomi Mi MIX 3 5G

        Google Pixel 3

        Google Pixel 3 XL

        Google Pixel 2

        Google Pixel 2 XL

        Google Pixel

        Google Pixel XL

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ