Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Hülya Avşar'dan İranlı kadınlara 3 dilde destek - Magazin haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Mahsa Amini, İran'da ahlak polisleri tarafından ülkenin "başörtüsü kurallarını ihlal ettiği için" tutuklandıktan 3 gün sonra Tahran'da bir hastanede hayatını kaybetti. Amini'nin ölümünün ardından, İran'da protesto eylemleri günlerdir devam ediyor.

        Hülya Avşar
        Hülya Avşar

        HÜLYA AVŞAR'DAN 3 DİLDE DESTEK

        Dünyada birçok ünlü isim, 'Mahsa Amini' olayına gerek çeşitli etkinliklerle gerekse sosyal medya hesapları üzerinden tepkisini gözler önüne serdi. Hülya Avşar da yaşanan olaya tepki gösteren ünlüler arasında yer alıyor.

        https://www.instagram.com/p/CjIKf9to9cv/

        Hülya Avşar, Türkçe, Farsça ve İngilizce, "Kadın isterse; bir gün herkesin susmak zorunda olduğunu gösteren İranlı kadınlara hayranım, yanlarındayım. Susacaksınız! Hiçbir kadın giyiminden dolayı yargılanamaz, öldürülemez" mesajını yayınladı.

        REKLAM
        İbrahim Tatlıses
        İbrahim Tatlıses

        İBRAHİM TATLISES: ALLAH BÜTÜN KADINLARIN YANINDADIR

        İbrahim Tatlıses de sosyal medya hesabından konuyla alakalı paylaşımda bulundu. Türkücü, "Ruhumun rahatsızlığını, kalbimdeki sızıyı anlatmaya ne kelimelerim yeter ne de yazılar... Bugün canından olan kızımız Mahsa Amini ve özgürlükleri uğruna mücadele eden tüm kadınların haklı mücadelesine desteklerim sonsuzdur. Allah bütün kadınların yanındadır" mesajı ile düşüncelerini dile getirdi.

        Sezen Aksu
        Sezen Aksu

        SEZEN AKSU: DAHA KAÇ TON ACI LAZIM?

        Sezen Aksu da geçtiğimiz günlerde şunları söylemişti:

        Uzun zamandır karmakarışık duygu ve düşüncelerle olup biteni izliyorum. Acaba diyorum, bu ataerkil erkek terazisinde eşitlenebilmek için daha kaç ton acı lazım? Özgürlük kaç ölüm ister? Kaç kadın, kaç evlat, kaç kavga, kaç savaş, kaç işkence, kaç cehennem ister?

        İranlı kadınlar bu kederli geçmişin örtüsünü yırttılar, yanlarına iyi insanları aldılar, ateşin üstüne üstüne yürüyorlar. Genç yaşta hayatı elinden alınan Mahsa Amini ve özgürleşme mücadelesi veren tüm İran ve dünya kadınlarının cesareti önünde saygıyla eğiliyorum...

        Melek Mosso - Hande Yener
        Melek Mosso - Hande Yener

        SAHNEDE SAÇLARINI KESTİLER

        Melek Mosso ve Hande Yener de konserlerinde sahnede saçlarını keserek, bu eyleme destek vermişti.

        Melek Mosso

        Hande Yener

        Fotoğraflar: Instagram, AA, İHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ