Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Husiler, Yemen'deki deniz operasyonlarını durdurma kararı

        Yemen'de Husiler, bu geceden itibaren iki hafta süreyle "askeri deniz operasyonlarının durdurulduğunu" açıkladı.

        Husilere bağlı Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "askeri deniz operasyonlarını durdurma" kararının iki haftalık süreyi kapsadığını belirtti.

        Husi, "bu gece saat 00.00 itibarıyla başlayan tek taraflı ateşkesin, 15 Ağustos Çarşamba günü saat 00.00'a kadar süreceğini ancak koalisyon güçlerinden olumlu yanıt gelirse bu sürenin uzatılabileceğini" duyurdu.

        Muhammed Ali el-Husi, dün yaptığı açıklamada, ülkede belirli bir süre için "askeri deniz operasyonlarını durdurma" girişimi başlattıklarını belirterek, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon tarafından kabul görmesi ve benzer bir adım atılması halinde bu girişimin tüm cepheleri kapsayacağını kaydetmişti.

        REKLAM

        Konuyla ilgili Yemen'deki meşru yönetimden henüz bir açıklama yapılmadı.

        BM YEMEN ÖZEL TEMSİLCİSİ GRİFFİTHS'İN BARIŞ ÇABALARI

        Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Yemen'deki çatışmaların sona ermesi ve ülkedeki krizin çözümü için yeniden müzakerelere başlanması amacıyla çalışmalar yürütüyor. Griffiths'in müzakerelere yeniden başlanması amacıyla Yemenli taraflara bazı öneriler sunduğu bildirilmişti.

        Yemen Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani, daha önce yaptığı açıklamada, Griffiths'in öneri paketinin Husilerin Hudeyde'den çekilmesini ve yerlerini Yemen İçişleri Bakanlığına bağlı güçlerin almasını içerdiğini ifade etmişti.

        Yemen hükümet güçleri, Hudeyde kenti ve limanını Husilerden almak için 13 Haziran'da koalisyon güçlerinin desteğiyle operasyona başlamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ