Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Malatya valisi soygunu komedi türündeki filmle beyazperdeye yansıyacak

        Yıl 1933...

        3 soyguncu, Hekimhan - Sivas karayolu arasındaki Ballıkaya mevkiinden yüklü bir miktarda para taşıyan resmi bir otomobilin geçeceği yönünde bir ihbar alarak Ballıkaya mevkiinde pusuya yattı.

        Ertesi sabah, bir otomobilin önünü kestiler.

        Ne var ki o otomobil, ihbarını aldıkları değil içinde bir şoför, onun yanında koruma görevlisi, arka koltukta ise Malatya valisi ile eşinin olduğu otomobildi. 3 soyguncu, ellerindeki tüfekleri otomobilin içindekilere yönelterek "Para nerede?" dedi.

        Vali, "Ben Malatya valisiyim. Bizde para yok" dese de 3 soyguncu, herkesin üzerini ve otomobili didik dik aradı.

        Para bulamayan 3 soyguncu "Sen nasıl valisin? Üzerinde para bile yok" diye sitem ettikten sonra valinin ceketini ve şapkasını alarak gözden kayboldu.

        REKLAM
        REKLAM

        İşte bu ilginç soygun, gerçekleşmesinden 86 yıl sonra Necati Aslan tarafından sinemaya uyarlanıyor.

        Soygundan esinlenilerek yazılan senorya sahip 'Gevrek Ali'nin çekimlerine başlanıyor.

        AFR Medya'nın yapımcılığını üstlendiği, komedi türündeki 'Gevrek Ali'yi filmin senaryosunu da yazan Necati Aslan yönetecek.

        Filmin başrollerini ise şu oyuncular paylaşacak; Ali Kemal Aydın, Kıvanç Baran Arslan, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Mustafa Topaloğlu, Ümit Belen, İskender Bağcılar, Ayfer Çalgıcı, Aylin Kabasakal, Asli Balcı, Zeynep Batur, Yasemin Karamisa, Kemal Turgut ve Melisa Seda...

        Metin Erdoğdu'nun görüntü yönetmenliğini, Banu Kaptanoğulları'nın yardımcı yönetmenliğini yapacağı 'Gevrek Ali', Malatya'nın Arapgir İlçesi Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nun desteğiyle çekilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ