Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Corona virüsü son dakika! İçişleri Bakanı Soylu'dan karantinaya alınan iki yolcuya ilişkin açıklama

        Yurt dışından gelen ve karantina otobüsünden kaçırılan iki yolcuyla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamada bulundu.

        Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Fransa'dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs'a göndereceğiz. Burada ihmal kabul edilemez. Kimseye ayrıcalık tanınamaz. Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar" dedi.

        "OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ"

        Konuya ilişkin bir açıklama da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den geldi. Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

        SORUŞTURMA BAŞLATILDI

        İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması"yla ilgilisoruşturmabaşlattı.

        Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasının ardından harekete geçti.

        Başsavcılık, "karantina tedbirlerine aykırı davranılması" suçundansoruşturmabaşlattı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ