Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın İdeal kadın vücudu nasıl değişti?
        1

        "İdeal vücut nasıl olur" sorusunun cevabı bulunduğumuz yıla göre değişkenlik gösteriyor. Birkaç yıl önce sıfır beden vücut popüler olurken şimdilerde daha geniş kalçalı olmak moda. Londra'da yaşayan Alex Light, 1950'li yıllardan başlayarak kadın vücudunun değişimini gözler önüne serdi. Facetune uygulamasını kullanarak vücudunu inceltip kalınlaştıran Light, 'ideal' vücut tiplerinin geçici olduğunu ve gerçekçilikten uzak olduğunu vurguladı. Alex'e göre 1950'li yıllarda kum saati vücut tipi revaçtaydı. Bu nedenle, Light kendisini photoshop ile o yılların önde gelen isimlerinden Marilyn Monroe'nun vücuduna benzetti... İnce bel, kıvrım ve büyük göğüsler 1950'li yılların olmazsa olmazıydı...

        2

        1960 ve 70'Lİ YILLAR

        1960'lara ve 1970'lere geldiğimizdeyse ince ve uzun bir vücut modaydı. Uzun ve zayıf bacaklar, minyon bir fizik... Kadınlar o dönemde 1960'lı yılların aksine zayıf kalmak için uğraşıyordu.

        3

        1980'Lİ YILLAR

        1980'lerde Elle MacPherson gibi modellerin yükselişiyle atletik görünüm moda sektörünü ele geçirdi... Uzun bacaklar, fit bir görünüm, bronz bir ten oldukça revaçtaydı.

        4

        1990'LI YILLAR

        Gelelim 90'lı yıllara... 1980'lerde ve 90'larda Cindy Crawford ile Naomi Campbell gibi kıvrımlı hatlara sahip ve uzun boylu modeller revaçtaydı. Ancak Kate Moss ideal model görünümden uzak olan, minyon fiziği, ayrık ön dişleri, elmacık kemikleri ve aşırı zayıflığı ile dikkatleri üzerine çekti. Böylelikle de 'zayıflık' daha popüler oldu.

        5

        2000'Lİ YILLAR

        2000'li yıllar Victoria's Secret modellerinin altın çağıydı... Sağlıklı ve kaslı vücut popülerdi... Tıpkı Gisele Bündchen'de olduğu gibi!

        6

        2010'LU YILLAR

        2010'lu yıllara geldiğimizde ise zayıflık revaçta olmaktan çıktı ve Kim Kardashian fiziği insanlara 'ideal' gelmeye başladı... Dolgun basenler, dudaklar, ince bel tekrar popüler oldu ve aşırı zayıflık 'sağlıksız' olarak nitelendirildi.

        7

        2020

        Günümüzde ise insanları belli bir kalıba sokmak eleştiriliyor. Zaten bugünlerde kalıplaşmış güzellik algısı yavaş yavaş yıkıldı ve her bedenden modelleri podyumlarda görmeye başladık.

        8

        İDEAL KADIN VÜCUDU NASIL DEĞİŞTİ?

        Fitness blogger'ı Cassey Ho, ideal vücut şeklinin yıllar içinde değiştiğini gözler önüne sermek sıra dışı bir çalışmaya imza attı. Ho, kendi vücudunu photoshop ile değiştirerek yıllar içinde ideal kadın vücudunun nasıl değiştiğini gözler önüne serdi.

        9

        2018

        Geçtiğimiz son 4-5 yılda zayıf olmak modayken şimdilerde ince bel, geniş kalça ve dolgun dudaklar popüler... Hatta bu durum kalça estetiği ve yağ enjeksiyon oranlarını da artırmış durumda.

        10

        90'LARIN ORTASI VE 2000'LER

        Bu yıllarda kadınlar göbeksiz bir vücuda, büyük göğüslere ve uzun bacaklara sahip olmak istiyordu. Bu dönem Victoria's Secret modellerinin de altın çağı.

        11

        1990'LARIN BAŞI

        90'lı yılların başında ise çok zayıf olmak popülerdi. Süpermodeller, oyuncular, şarkıcılar 'sıska' denilebilecek kadar zayıftı.

        12

        1950'LER

        Bu yıllarda kum saati şeklindeki vücut tipi revaçtaydı. Dönemin ünlü aktrisleri Elizabeth Taylor ve Marilyn Monroe hafif dolgun vücut hatlarıyla oldukça beğeniliyordu. Haliyle bu dönemde kadınlar kilo almak için elinden geleni yapıyordu.

        13

        1920'Lİ YILLAR

        1920'li yıllarda kadınların genellikle ufak göğüsler ve düz bir bedene sahip olma çabası içerisinde olduğunu görüyoruz. Ayrıca kadınlar bu dönemde göğüslerini düzleştirmek için bez ile bağlıyorlardı.

        14

        1400-1700'LÜ YILLAR

        1400-1700 yılları arasında yuvarlak vücut hatları, hatta ve hatta kilolu olmak modaydı. Çünkü iyi beslenmek zenginlik ve statü göstergesiydi. Fakirler ise zayıftı.

        15