Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İETT'nin öğrenciye indirimli tarifesi bu sabah itibarıyla uygulamaya kondu

        Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göreİBB yetkilileri, çarşamba günü alınan meclis kararının bürokratik işlemlerinin tamamlandığını ve bu sabahtan itibaren uygulamaya geçildiğini söyledi. İndirimden sonra öğrenci mavi kart sayısında nasıl bir değişim olabileceğine ilişkin simülasyon çalışmalarının devem ettiğini belirten yetkililer, “Bir yandan indirim nedeniyle başvuru sayısında bir artış beklenirken, diğer yandan okulların yakında kapanacak olmasından dolayı da artış olmayacağı beklentisi var” dedi.

        İstanbul’da halen 221 bin aylık öğrenci mavi kart kullanıcısı bulunuyor. İndirimden sonra kart talebinde ne kadar bir artışı yaşanacağı konusunda bir öngörü bulunmuyor.

        REKLAM

        ÜCRET FARKI İBB BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK

        İndirimden dolayı ortaya çıkacak fark İETT, özel halk otobüsü ve diğer toplu ulaşım kuruluşlarına İBB tarafından ödenecek. Konuyla ilgili olarak alınan Meclis kararında şöyle denilmişti:

        “İstanbul genelinde öğrenim görmekte olan öğrencilerimizi desteklemek ve toplu ulaşımı teşvik etmek amacıyla; Mavi Kart öğrenci aylık abonman ücretinin 40 TL ve 200 geçiş olarak karar alınması, bu kararla belirlenen Mavi Kart aylık abonman öğrenci bedeli ile karar öncesi Mavi Kar Aylık Abonman ücret farkının ulaşım operatörlerine ödenmesinin İBB bütçesinden karşılanması şeklinde uygun görülmüştür”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ