Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Iğdır  İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında arı yetiştiriciliği yapan üreticilere ilaç desteği sağlandı.

        Proje kapsamında arı zararlılarına karşı mücadele ve bal verimini artırmak amacı ile tamamı İl Özel İdaresi kaynaklarından hibeli olan ilaçlar arı yetiştiricilerine dağıtıldı. Dağıtımın ilk aşaması Tuzluca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapıldı.

        Hazırlanan proje ile Iğdır'da, arıcılıkta karşılaşılan varroa (bal arısı üzerinde asalak olarak yaşayan arı akarı) hastalığı ile etkin mücadele ederek, yaşanan verim kayıplarını düşürmek ve bal üreticilerine, ekonomik avantaj sağlıyor.

        Ayrıca bu proje ile Iğdır İli genelinde arı yetiştiricilerinin karşılaştığı hastalıklar sebebi ile üretimde meydana gelen verim kayıpları büyük ölçüde telafi edilmesi hedefleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler