Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Öne Çıkanlar Ali Özgentürk: İlk rolüm Tom Sawyer'di

        Kariyeri boyunca aralarında 'Selvi Boylum Al Yazmalım, 'At', 'Hazal', 'Bekçi', 'Su da Yanar'ın da bulunduğu ödüllü filmlere senarist, yönetmen veya senarist/yönetmen olarakimza atan Ali Özgentürk, özel bir akademinin öğrencileriyle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

        Ali Özgentürk, "Ben sadece tiyatro, sinema ve oyunculukla ilgili merak ettiklerinize cevap verebilirim. Nasıl oyuncu olabileceğinizi anlatamam. Zaten günümüzde de oyunculuğun en önemli sorunu oyunculuk yapabilecek alan olmaması. Ne yazık ki lan daraldı. Öncelikle kimsenin sizi bir şey yapamayacağı noktasında anlaşalım. Ancak siz kendinizi yaparsınız. Bir heykeltıraş gibi kendinize bakın ve kendi hamurunuzdan kendinizi yapın. Eğer yapmazsanız size kimse bir şey yapamaz. Bu işte bir ateştir. Eğer o ateş içinizde yoksa maalesef olmaz. Hayatta aşkın ve sanatın torpili olmaz. Bu iki şey asla torpille ya da kayırmakla olmaz. Ancak içinizdeki ateş sizi bir yere götürür. Zaten bu ateş güçlüyse hocaya da gerek kalmadan mücadelenizle kendinizi gösterirsiniz. Kimse kimseye oyunculuğu öğretemez" dedi.

        Ali Özgentürk, çocukken yaşadığı bir olayı şöyle anlattı; "Benim zamanımda devlet, Anadolu’da tiyatro kurulmasını istedi ve bunlardan biri de Adana’ya kuruldu. Okuldan eve giderken ‘Tom Sawyer’in maceralarına oyuncu aranıyor’ ilanını gördüm ve okula gitmeyi bırakıp, tiyatroya gitmeye başladım. Bu süreçte 9 yaşındaydım. Merdivenlerdeki kuyruğun sonunda hayatımda ilk defa tiyatro salonunu gördüm. Sahneye çıktım ve benden istenilen her şeyi yaptım. Ve bana, sen gitme dendi ve Tom Sawyer’i provalarda oynamaya başladım. Süreç böyle başladı ama bu içimdeki ateşle oldu."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ