Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema İmeceli film Cannes kataloğunda

        Akdeniz Üniversitesi öğrencileri başarılı bir kısa filme imza attı. Turan Kubulay'ın yönettiği 'Saksak: Bir Tütün Belgeseli' adlı kısa film Denizli'nin Kale ilçesine bağlı Gülbağlık köyünde tütün işçiliği yapan insanların hayatlarını konu alıyor. Filmde yılın yaklaşık on ayını kaplayan bu üretim sürecinin sosyolojik etkilerinin insan psikolojisine yansıması ele alınıyor. Başta 30 bin maliyeti olan film, imece usulüyle 3 bin 500 'ye çekildi.

        Bugüne kadar çeşitli festivallerden 8 ödül kazanan 'Saksak: Bir Tütün Belgeseli', Cannes Film Festivali'nde Türkiye kataloğuna da girdi.

        Cannes'dan gelen haberin kendilerini tetiklediğini ifade eden Turan Kubulay, Avrupa ve dünyanın en prestijli festivalinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Bundan sonraki süreçte üretmeye devam edeceklerinin altını çizen Kubulay, "Güney yeni dalga dediğimiz bir akımın içerisine girmeye çalıştık. Bu bir dernek ya da şirket değil. Sadece yaptığımız filmleri tek bir ekipten belirtmek amacıyla böyle bir akımın içerisine girmek istedik. Bundan sonraki sezonlarda da filmlerimizi bu çatı altında toplayıp, Türkiye ve dünyadaki festivallere ve yarışmalara göndereceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ