Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Filmleri aratmıyor! Aslan ve kurdu yanlarına aldılar...
        1

        Tim Locks, Rusya'nın işgalinden etkilenen Ukraynalılara yardım götürmek için Lviv şehrindeyken, Zaporjiya bölgesinde tehlikede kalan hayvanat bahçesindeki aslan ve kurdun durumunu öğrendi.

        2

        Locks ve arkadaşları, temel ihtiyaç malzemeleriyle doldurdukları minibüsle uzun ve zorlu bir yolculuk yaptıktan sonra, geçen cumartesi günü bölgeye ulaştı.

        3

        Yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Locks ve arkadaşları, kapanan hayvanat bahçesine giderek vinç yardımıyla aslanı kafesiyle minibüslerine yerleştirdi. Kurt ise ilaçla uyutularak minibüse konuldu.

        4

        MİNİBÜSÜNDE ASLAN VE KURTLA YOLCULUK ETTİ

        Locks, 19 Mart Cumartesi günü yaptığı açıklamada "Dün tamamlanan evrak işlerinden sonra uykuya daldık ve bu sabah saat 08:00'de tekrar tahliye çalışmalarına başladık.

        5

        Her iki hayvanı koltukları çıkarılmış minibüsün arkasına vinç ve iş makinesiyle yüklemek 3 saat sürdü. Şehir dışına polis eskortu eşliğinde sirenler çalarken çıkıyoruz. Uzun bir yol ama şu ana kadar her şey yolunda gidiyor" dedi.

        6

        ROMANYA'DAKİ BİR HAYVANAT BAHÇESİNE TESLİM ETTİ

        Herkesin tahliyeye ihtiyacı olduğunu belirten Locks, açıklamasından sonra Romanya'ya vardı ve iki hayvanı bir hayvanat bahçesine teslim etti.

        7

        Dün açıklama yapan Tim Locks, "Romanya'daki hayvanat bahçesinden yeni haber aldık. Hem Simba'nın hem de Akela'nın aralarının iyi olduğunu duymak harika. Her ikisi de bol bol yiyip içiyor ve uzun yolculuktan sonra biraz 'sakin' zamanın tadını çıkarıyor" dedi.

        8

        Locks, Ukrayna'daki birçok hayvanat bahçesinden benzer talep aldıklarını belirterek ellerinden gelince yardımcı olmaya çalışacaklarını belirtti.

        9
        10

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ