Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Instagram takipçi sayınız düşebilir! - Teknoloji Haberleri

        Sosyal ağlarda özellikle Twitter’da sık sık gündeme gelen ‘bot’ sahte hesap ve etkileşimlere, Facebook bünyesindeki Instagram da savaş açtı.

        Instagram, kullanıcıların takipçi ve beğeni sayılarını düşürecek yeni bir adım attı. Şirketten yapılan duyuruya göre Instagram’da üçüncü parti uygulamaları kullanarak sahte takipçi, beğeni ve yorum alan kullanıcıların üyeliği iptal edilecek.

        Aylık aktif kullanıcısı dünya genelinde toplam 1 milyarı, Türkiye’de ise 37 milyonu aşan Instagram’dan yapılan açıklamada, “Son zamanlarda, hesapların izleyicilerini yapay olarak büyütmek için üçüncü taraf uygulamaları kullandıklarını gördük. İnsanlar Instagram’a her gün, gerçek etkileşimler ve gerçek deneyimler yaşamak için geliyor” denildi.

        REKLAM

        Platformdaki etkileşim ve deneyimlerin, asılsız etkinlikler tarafından bozulmadığından emin olmanın Instagram’ın sorumluluğu olduğu belirtilen açıklamada, özgün olmayan beğeni, takip ve yorumlar üreten üçüncü taraf uygulamaların şirketin topluluk kurallarını ve kullanım şartlarını ihlal ettiği belirtildi.

        HANGİ ADIMLAR ATILACAK?

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bugünden başlayarak, popülerlik seviyelerini artırmak için üçüncü taraf uygulamalarını kullanan hesapların asılsız beğenilerini, takiplerini ve yorumlarını kaldırmaya başlayacağız. Bu hizmetleri kullanan hesapları tanımlamaya ve özgün olmayan etkinlikleri kaldırmaya yardımcı olmak için makine öğrenimi araçları oluşturduk.”

        Instagram’daki sahte davranışları sınırlamak için bugünden itibaren şu adımlar atılacak:

        - Sahte beğeni ve takipçi üreten üçüncü taraf uygulamaları kullandığı belirlenen hesaplar, uygulama üzerinden, kendilerine ait olmayan, beğenileri, yorumları ve diğer kullanıcılara verdikleri yorumların kaldırıldığını bildiren uygulama bir mesaj alacak.

        - Üçüncü taraf uygulamalarıyla Instagram giriş bilgilerini bilmeden/fark etmeden paylaşanlara uygulama içi bir mesaj gönderilecek ve hesaplarına erişimlerini iptal etmek için şifrelerinin değiştirilmesi istenecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ