Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem BTK'DAN AÇIKLADI | İnternet neden yavaş, sorun çözüldü mü? Sosyal medya ağları Youtube Instagram ve Twitter neden açılmıyor, ne oldu? Twitter - İnstagram çöktü mü, ne zaman açılacak?
        1

        Son dakika haberleri... İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yayın yasağını, "İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur" ifadeleri ile duyurdu.

        SON DAKİKA | İNTERNET ÇÖKTÜ MÜ?

        Bunun üzerine şu anda tüm Türkiye'de kullanıcılar internete erişmekle alakalı sorun yaşıyor. An itibarıyla kullancıların Youtube, Instagram, Whatsapp veya Twitter hesaplarına bağlanamadığı gibi bazı vatandaşlar da internet hızında ciddi bir düşüş yaşıyor. Peki, internet çöktü mü, neden yavaşladı? İnternet uygulamaları WhatsApp, Instagram ve Twitter neden açılmıyor, ne oldu? İşte, detaylar...

        2

        İNTERNETTE YAVAŞLIK!

        İnternet kullanıcılarının karşı karşıya kaldığı erişim kesintisinin, Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından alınan yayın yasağının ardından devreye alındığı gözlemlendi.

        Küresel internet kesintilerini izleyen NetBlocks'un ölçümlerine göre sosyal medya ve iletişim platformlarından Twitter, Instagram, Facebook, YouTube ve bazı Telegram sunucularına Türkiye’den erişimde kısıtlamalar olduğu belirtiliyor.

        3

        WHATSAPP, INSTAGRAM VE TWITTER NEDEN AÇILMIYOR, NE OLDU?

        BTK tarafından sözkonusu sosyal medya platformlarına erişimde ülke genelinde bant daraltılması yapıldığı ifade edilirken, NetBlocksun Türkiye genelinde 50 noktada aldığı veriler de internet servis sağlayıcılarının sosyal medya platformlarına erişim sağlanamadığını gösterdi.

        OLUMSUZ PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA

        Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan olumsuz paylaşımlara yönelik soruşturma başlatıldığı bildirildi.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ