Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika! İran'da koronavirüs kaynaklı ölümlerde korkunç artış!

        Associated Press'in İran'ın yarı resmi haber ajansı ILNA'ya dayandırdığı haberine göre, İran'ın Kum kentinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 50'ye yükseldi.

        Kum kentindeki ölü sayısı yetkililerin birkaç saat önce açıkladıkları resmi rakamların bir hayli üzerinde. Sabah saatlerinde devlet televizyonu ülkede 12 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin enfekte halde olduğunu duyurmuştu.

        ILNA'ya konuşan Kum milletvekili Ahmed Amiriabadi Farahani, şehirde 250'den fazla kişinin karantina altında olduğunu ve ilki 13 Şubat tarihinde olmak üzere 50 ölüm yaşandığını söyledi. Resmi olarak açıklanan ilk ölüm 19 Şubat'taydı.

        Kum'daki durumun iyi olmadığını belirten Farahani, "Yönetimin virüsü kontrol etme konusundaki performansı başarılı değil. Hiçbir hemşire uygun koruyucu ekipman kullanmıyor. Bazı sağlık uzmanlarının da şehri terk ettiğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

        Şii inanışının kutsal kentlerinden biri olarak kabul edilen Kum'da dini okulların bulunduğu biliniyor. İranlı yetkililer salgının ilk günlerinden bu yana gerekli önlemleri almamak ve salgının boyutlarını halktan gizlemekle suçlanıyor.

        İran Sağlık Bakanı Yardımcısı ise yaptığı açıklamada Farahani'nin ölü sayısı hakkındaki iddialarını yalanladı.

        İTALYA'DA ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

        İran'ın yanı sıra İtalya'da da koronavirüs salgınının boyutu büyüyor. Reuters'ın haberine göre ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi.

        YENİ ZELANDA SEYAHAT YASAĞINI UZATTI

        Yeni Zelanda, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın birçok bölgesine yayılan Kovid-19 salgınına karşı Çin'e uygulanan seyahat yasağını 8 gün daha uzattı.

        Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Çin'den gelen yabancılara uygulanan ve bu gece sona ermesi planlanan 14 günlük seyahat yasağının 8 gün daha yürürlükte kalacağını açıkladı.

        REKLAM

        Ardern, Yeni Zelanda vatandaşları ve kalıcı oturum izni bulunanların 14 gün boyunca tecrit edilme koşuluyla geri dönebileceklerini ifade ederek, seyahat yasağının sona ermesinin ardından her 48 saatte bir yeniden gözden geçirileceğini belirtti.

        KUZEY KORE, 380 YABANCIYI KARANTİNAYA ALDI

        Kuzey Kore'nin de Kovid-19'un Güney Kore'de hızla yayılmasının ardından 380 yabancıyı karantina altına aldığı bildirildi.

        Yonhap ajansının, Kore Merkezi Yayın İstasyonuna dayandırdığı haberine göre, karantina altına alınan yabancıların büyük bölümünü, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da yaşayan diplomatlar oluşturuyor.

        Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs dünya genelinde 79 binden fazla kişiye bulaştı.

        Kovid-19 salgını nedeniyle Çin ana karasında 2 bin 592 kişi hayatını kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ