Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran'daki protestolarda polis ve göstericilere ateş açıldı: En az 5 kişi öldü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletinde düzenlenen Mahsa Amini protestoları sırasında kimliği belirlenemeyen bazı kişilerce emniyet güçleri ve göstericilerin üzerine ateş açıldığı, saldırıda ilk belirlemelere göre en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

        İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Huzistan eyaletine bağlı İze kentinde seyir halindeki 2 motosikletten göstericiler ve emniyet güçlerinin üzerine ateş açıldı.

        Kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce düzenlenen saldırıda İran devlet televizyonu, çarşıya silahlı kişilerin ateş açarak en az beş kişiyi öldürdüğünü ve sivilleri ve güvenlik güçlerini yaraladığını söyledi.

        Saldırının nedeni hemen belli değildi. İran, son haftalarda ülke çapında protestolar ve güvenlik güçlerinin muhalefeti bastırması nedeniyle şiddetli çatışmalar gördü.

        Ölü ve yaralıların polis ya da gösterici olup olmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

        İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletinde çoğunlukla Araplar yaşıyor.

        İSFAHAN'DA DA SİLAHLI SALDIRI: 2 KİŞİ ÖLDÜ

        İran'ın İsfahan kentinde güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

        İran devlet televizyonunun haberine göre, İsfahan kentinin Hane Mahallesi'nde güvenlik güçlerine kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateş açıldı.

        Haberde, Besic milis güçlerine ait binayı hedef alan saldırıyı, 6 saldırganın motosikletlerle gelerek gerçekleştirdiği aktarıldı.

        Saldırı sonucu Besic milis güçlerinden 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 polis bir Besic mensubunun da yaralandığı kaydedildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ