Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Dünya Kupası 2022 İran ikiye bölündü! ABD mağlubiyeti sonrası bir yanda sevinç bir yanda üzüntü - Dünya Kupası 2022 Haberleri
        1

        İran, 2022 Dünya Kupası'na ABD karşısında aldığı 1-0'lık mağlubiyetle veda ederken bu sonuç Tahran'ı da ikiye böldü. Maçı izlemek için toplanan kalabalık hüzne boğulurken AA'nın aktardığına göre mağlubiyet sonrası şehirde kutlamalar da yapıldı.

        2

        Başkentin belirli yerlerine kurulan sinevizyon sahnelerinde, kültür merkezleri ve konferans salonlarının yanı sıra sinema ve kafelerde halk İran-ABD maçını toplu izledi.

        3

        Tahran’ın sembol yapılarından Milat Kulesi’nin konferans salonlarında maç izleyen seyircilerin yaşadığı heyecan maç sonuna kadar devam etti.

        4

        ABD’nin attığı gol sonrası yaşanan üzüntü nedeniyle seyirciler, kısa süreli sessizliğe bürünürken gelen ataklarla maç heyecanına yeniden döndü.

        5

        Maçın bitimine kadar salonu terk etmeyen seyirciler ABD’nin 1-0’lık galibiyeti sonrası üzüntüyle salondan ayrıldı.

        6

        KUTLAMALAR DA YAPILDI

        İran’ın Katar’da düzenlenen 2022 FİFA Dünya Kupası çerçevesinde ABD ile oynadığı maçta mağlup olmasının ardından sokaklara çıkan rejim muhalifleri kalabalıklar halinde sevinç gösterisinde bulundu.

        7

        Sosyal medyada, Katar'daki Dünya Kupası'nda İran'ın ABD’ye 1-0 yenilgisi sonrası sokaklara çıkan bazı grupların, slogan atıp havai fişek ateşleyerek mağlubiyet kutlaması yaptıkları görüntüler yer aldı.

        8

        Görüntülerde, kutlama yapan İranlıların slogan atarak havai fişek ateşlediği, araç konvoyları oluşturduğu anlar yer alıyor.

        9

        Başkent Tahran'da konferans salonları, sinema ve kafelerde maçı toplu izleyen seyirciler evlerine üzüntü içinde dönerken, olası galibiyet kutlamaları için yapılan hazırlıklar ise iptal edilmişti.

        10

        İran’da Mahsa Emini’nin gözaltına alındıktan sonra ölmesi sonrası protesto düzenleyen göstericiler, İran’ın 2022 FİFA Dünya Kupası maçlarını boykot çağrısında bulunarak maçların izlenmemesini istemişti.

        11

        İran daha önce oynadığı İngiltere maçında 6-2 mağlup olurken Galler maçını 2-0 üstünlükle kazanmıştı.

        12

        İran’ın kazanması durumunda sevinç gösterisinde bulunulmamasına ilişkin çağrılar birçok yerde karşılık bulmuştu.

        19
        20
        21

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ