Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika! 'İş bul' diyen annesini öldüren zanlı mahkemede şok etti

        4 Ekim 2017’de Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde meydana gelen olayda daha önce psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen 41 yaşındaki H.G., 72 yaşındaki annesi G.G. ile tartıştı. Tartışmada H.G. kendisine ’İş bul’ diyen annesini çakı bıçağı ile 40 yerinden bıçakladıktan sonra boğazını keserek öldürdü. Olay sonrasında H.G. 155’i arayarak annesini öldürdüğünü söyledi. 155’in yönlendirdiği polis ekipleri, annesini öldüren H.G.’yi gözaltına aldı. H.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 72 yaşında hayatını kaybeden G.G.’nin cesedi ise yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı.

        Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık H.G. ile avukatı hazır bulundu.

        REKLAM

        CEZAİ EHLİYETİ TAM

        Sanık H.G.’nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumundan rapor geldiği ve raporda ceza ehliyetinin tam olduğunun belirtildiği öğrenildi.

        SANIK: 'ARTIK ZAMAN KALMADI'

        Tutuklu sanık 41 yaşındaki H.G. mahkemeye mektup verdi. Mahkemeye yazılı savunma veren sanık H.G.’nin “Dünyada iki üç kişiden birisiyim, durum vahim. Beni tahliye edin. Artık zaman kalmadı” diye yazdığı öğrenildi.

        SOĞUKKANLI SAVUNMA

        Mahkeme başkanının ‘Anneni neden öldürdün’ sorusu üzerine sanık H.G., “Sayın hakimim başkası olsa anlatırdı ama ben anlatmak istemiyorum. Babamı çok sevdiğim için beni kıskanırdı, bazı yanlışlarını gördüm, öldürdüm” diyerek soğukkanlı bir savunma yaptı.

        Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık H.G.’ye ‘üstsoydan yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ