Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşkur personel alımı 2018! Sağlık Bakanlığı 5298 işçi personel alımı için son gün! İşte başvuru şartları

        İşkur üzerinden yayımlanan 5 Bin 298 işçi alım ilanı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 1276 Eski Hükümlü ve 431 Engelli olmak üzere toplam 5 Bin 298 İşçi alımı gerçekleştirilecek. Peki, başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar....

        KURA ÇEKİMİ YAPILACAK MI?

        Sağlık bakanlığı alımını yapacağı 5 bin 298 kişilik işçi kadrosu ile adaylara kura çekimi yapacak. Söz konusu kura çekimine katılmaya hak kazanan adayların listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü www.yhgm.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Kura çekimi İŞKUR tarafından belirtilecek olan Nihai liste de belirtilecektir. İstihdamı sağlanan işçi adaylarının ücreti ise Sağlık Bakanlığı Merkez Yönetimi bütçesinden ödenecektir.

        REKLAM

        BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        Söz konusu ilana başvuru yapacak adayların, 18 Yaşını tamamlamış olmak, Kura usülü tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibari ile en az ilköğretim mezunu olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık veya emeklilik aylığı almıyor olmak, 657 Sayılı Devet memurları kanunun 48. maddesinde bulunan A bendindeki 1,4,5,6,7 ve 8inci maddlerindeki nitelikleri taşımak.

        Engelli pozisyonu için ilan edilen kadroya başvuru yapacak adayların kurumlarını gösteren sağlıkrapurna sahip olmak. Eski Hükümlüler ve terörle mücadelede yaralanan adaylar için terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

        BAŞVURU SON GÜNÜ NE ZAMAN?

        Söz konusu ilan İŞKUR üzerinde yayımlandı. Adaylar başvurularına 04 Eylül 2018 itibari ile başladılar. Adaylara başvuru süresi olaran 10 günlük bir süre verilmiş olup adaylar başvurularını en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

        NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

        İŞKUR üzerinden daha önce başvuru yapmamış olan adaylar için görselli olarak sizlere nasıl başvuru yapacağınızı belirtiyoruz. Öncelikle adaylar www.iskur.gov.tr adresine girip T.C kimlik numarası ile kayıt olup veya E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gereklidir. Sonrasında ise, esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İşyeri Ünvanına SAĞLIK BAKANLIĞI yazarak çıkacak ilgili ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca haberin sonundaki başvuru sayfası adlı bağlantıya tıklayarak direk İŞKUR başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ