Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Isparta’da lise öğrenimi sırasında arkadaşlarıyla girdiği iddia sonrasında bilek güreşine başlayarak, kendi imkanlarıyla yaptığı çalışmayla Avrupa üçüncülüğünü elde eden 19 yaşındaki Mehmet Dönmez, matbaada çalışarak biriktirdiği para ile masraflarını karşılayacağı ekim ayındaki Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor. Daha önce Türkiye şampiyonu olan ve Avrupa’da Türk Bayrağını dalgalandıran sporcu, kendisine imkan ve destek verilmesi halinde Dünya Şampiyonası’ndan da birincilikle dönmeyi hedefliyor.

        Kısıtlı imkanlarla neler yapılabileceğini kısa sürede gösteren Mehmet Dönmez, Isparta’nın Gönen ilçesine bağlı Güneykent Kasabası’nın Gümüşgün Köyü’nde ikamet ediyor. Köyden çıkıp, lise öğrenimi için geldiği Isparta’dan Türkiye ve Avrupa çapındaki dereceleri elde eden sporcu, Türkün bilek gücünü herkese göstererek, kentin ve ülkenin de göğsünü kabartıyor. Isparta Endüstri Meslek Lisesi Matbaacılık Bölümü'nden mezun olan milli sporcu Dönmez, Türkiye Vücut GeliştirmeFitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalarda boy göstererek, 2017 ve 2018 yıllarında Türkiye ikinciliklerine, 2019 yılında ise sol kolda Türkiye şampiyonluğu ile geçen mayıs ayında da Yunanistan Loutra’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda sağsol kolda Avrupa üçüncülüğüne imza attı.

        Yunanistan’da bronz madalya kazandı

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler