Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya gülyağı üretiminin yüzde 65’ini tek başına karşılayan ve Türkiye’nin gül bahçesi olarak nitelendirilen Isparta’da, gül üreticisi, Gülbirlik tarafından öngörülen 7.80 tutarındaki taban fiyatına tepki gösterdi. Girdi fiyatlarının artması, ancak gül fiyatının geçen yıla göre 1.20 lira daha ucuza alınmasına karşı çıkan Gönen ilçesine bağlı Güneykent Kasabası’ndaki üreticiler, soğuk havaya rağmen akşam vakti toplanarak durumu protesto ettiler. Emekli imam ve gül üreticisinin duası ile başlayan protestoda daha sonra üreticiler sıkıntılarını ortaya koydular.

        Kentte, en verimli güllerin üretildiği bölgelerin başında gelen ve 2 binin üzerindeki nüfusunun yüzde 95’lik kısmının gülcülük ile uğraştığı Güneykent’te üreticiler, Gülbirlik'in daha önce açıkladığı 7.80’lik taban fiyatına tepki göstererek, “Biz, Gülbirlik ve özel tüccardan bu paraları almayacağız” dediler.

        Isparta’daki gül üretiminde, yüzde 30’luk kısmın alımını yapan Gülbirlik ve özel firmaların kendilerini ‘köle gibi’ gördüğünü öne süren üreticiler, bu durumun devam etmesi halinde önümüzdeki hasat sezonunda kendi kurdukları fabrikada üretim yapmayı hedeflediklerini açıkladılar.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler