Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)ISPARTA'da jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen tarihi eserler ele geçirildi. Olayla ilgili 7 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Antalya'da yaşayan H.S., Y.A., Ş.Y., A.I., R.D., H.G. ve M.N.'nin ellerinde bulundurdukları tarihi eserleri satmak için Isparta'ya gelecekleri bilgisini aldı. Tarihi eserleri satmak üzere buluştukları esnada 7 şüpheli suçüstü yakalandı. Yapılan aramada poşet içerisinde Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 38 sikke, 7-20 cm uzunluklarında 6 metal heykel, 9 metal obje ve bakır tas ele geçirildi.

        Gözaltına alınan şüpheliler polis merkezindeki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen tarihi eserler ise müzeye teslim edildi.

        DHA-Güvenlik Türkiye-Isparta Ali ÇEVİKBAŞ

        2021-04-28 12:52:46

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler