Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        –Isparta’nın Eğirdir ilçesinde tarihi Pınar Pazarı, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 18 Temmuz’da açılacak ve Ekim ayının sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

        Eğirdir’de yaklaşık 800 yıldır kurulduğu bilinen tarihi Pınar Pazarı, bu yıl da hizmet verecek. Her yıl yaz sonunda kurulan ve yaklaşık üç ay süren pazarda, Eğirdir ve çevresindeki köylerden üretilen ürünlerin yanı sıra kurulan açık hava lokantalarında bölgeye özgü tandır kebabı da satılıyor. Tarihi pazarın, bin 200’lü yılların başında yöreye yerleşen Türkler tarafından kurulduğu tahmin ediliyor

        Tarihi Pınar Pazarı, yüzlerce yıllık hasat bayramı geleneğini de sürdürüyor. Meyveden sebzeye, zücaciyeden giyim eşyasına birçok ürünün satıldığı pazar, Eğirdir’e 7 kilometre uzaklıktaki Bağarası (pınar pazarı) mahallesindeki mesirelik alana kuruluyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler