Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'a kar ne zaman yağacak ve kaç gün devam edecek? Peş peşe uyarılar "İstanbul'da kar kalınlığı 20 santimi bulacak!" İstanbul'da okullar tatil olacak mı?
        1

        Ocak ayında yaşanan kış kuraklığının ardından Şubat ayı soğuk hava dalgasıyla başladı. Yurt genelinde kar yağışı görülürken İstanbul'a kar yağışının ne zaman geleceği merak konusu oldu. İstanbul'da kar kalınlığının 20 santimi bulacağını ifade eden Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel,"İstanbul'a kar ne zaman yağacak ve kaç gün sürecek?" sorusuna yanıt verdi. Pazar ve Pazartesi gününün ilk 12 saati en çok yağışı alacak İstanbul. Okulların tatil olup olmayacağı; Cuma ve Cumartesi günkü hava raporlarına göre belli olacak. İşte, İstanbul'da kar yağışı olacak günler...

        2

        "EKSİ 2'YE DÜŞERSEK GÖZ GÖZÜ GÖRMEZ BİÇİMDE YAĞAR"

        "İstanbul'un en soğuk ilçesi dün gece -1 ile Silivri oldu. Şişli, Maslak, Maltepe, Aydos gibi yerlerde 1-1.5 derece bile olsa kar yere ulaşabiliyor. Biraz daha soğuk olursa hava, -2'ye bütün ilçelerde bir düşsek o zaman göz gözü kardan görmez. Yakında buna benzer bir tahmin var.

        3

        "İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ BULACAK"

        Perşembe günü (bugün) bir ısınacağız. Lodoslu bir halimiz var. Cuma günü soğuğu hissedeceğiz. Cumartesi ve pazar günü ise nihayet Bursa ile birlikte İstanbul'da kar bekleniyor. Bursa Uludağ'da 1 metre kar tahmin ediliyor. İstanbul'da ise Arnavutköy'de kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşacak.

        4

        "PAZAR VE PAZARTESİ GÜNÜ İSTANBUL'A KAR YAĞACAK"

        Bu kar kalınlığı kaç saatte oluşacak bu önemli. Bu kar 3 saatte yağarsa çok daha fazla kişi etkilenecek. İstanbul'da pazar ve pazartesi günü de kar yağacak. Ancak pazartesi ve salı gününün toplamı 20 santimi bulacak.

        5

        OKULLAR TATİL OLACAK MI?

        Buzlanma yüzünden ulaşımda dert yaşanabilir. Pazar ve pazartesinin ilk 12 saati en çok yağışı alacak İstanbul. Okulların tatil olup olmayacağı; cuma ve cumartesi günkü hava raporlarına göre belli olacak."

        6

        YURT GENELİNDE KAR UYARISI YAPILDI

        Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre de, soğuk havayla birlikte kar küresi yurt genelinde etkisini göstermeye başlayacak.

        7

        MGM'DEN KAR UYARISI!

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri (Gaziantep ve Kilis hariç) ile Eskişehir ve Ordu çevreleri, Ankara'nın güney kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        8

        Yağışların, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu (Malatya, Van ve Iğdır hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinin kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olmak üzere, kıyılar ile Marmara ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        9

        TÜRKİYE GENELİNDE HAVA DURUMU

        Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın yurdun batı, iç ve kuzey kesimlerinde kuzey, kuzeybatı; güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.