Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbul'a bu hafta kar yağacak mı? İstanbul hava durumu raporu
        1

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışı açıklamalarında bulundu. 41 kente kar yağışı uyarısının ardından "İstanbul'da kar yağacak mı, ne zaman?" soruları gündeme geldi. İstanbul'da karın ne zaman yağacağı araştırılırken konuyla ilgili Meteoroloji açıklamalarını haberimizde derledik. Peki, İstanbul'da yeni haftada kar var mı? İşte İstanbul güncel hava durumu...

        2

        SOĞUK HAVA KÜTLESİ GELİYOR!

        10 Ocak Salı gününde batı bölgelerden yağışlı bir hava kütlesi geliyor. Yağışlı hava kütlesi, batı bölgelerinde şiddetli hissedilecek.

        İzmir, Aydın, Muğla, Isparta, Denizli, Mersin ve Antalya'ya kadar olan bölgelerde şiddetli yağış gözleniyor. Bu şiddetli yağışların su baskınlarına neden olabileceğine dikkat çekildi.

        Toroslar'da etkili olması beklenen kar yağışı ayın 12 ,13 ve 14'ünde Anadolu'nun büyük bir kısmında yoğun hissedilecek.

        3

        KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

        Önümüzdeki hafta Ankara, Sivas, Konya, Kayseri, Yozgat ve Erzincan'da yoğun kar yağışı beklenirken Doğu Anadolu'da çok fazla kar yağışı beklenmiyor. 10 Ocak salı günü Marmara da yağış görülmesi bekleniyor. İstanbul'un alacağı yağış çok şiddetli olmayacak.

        4

        METEOROLOJİ'DEN 41 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI!

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporuna göre 8 - 13 Ocak günleri arasında 41 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor.

        5

        Kar yağışı beklenen iller şu şekilde;

        Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat.

        6

        UZMAN İSİMDEN KAR AÇIKLAMASI

        Meteoroloji Uzmanı Güven Özdemir ise, "Kış mevsimiyle birlikte havaların soğumaya başladığını kaydeden Özdemir, “Amansız bir soğuk olayı şu anda görünmüyor. Ancak Ocak ayının 15’inden sonra soğuk bir hava dalgası kendisini gösterecektir. Belki bu tarihlerde İstanbul’da kar yağışı alabiliriz. Ancak çok büyük bir soğuk kütlesi şu anlık görünmüyor.